Zabava

Tužba

Tom Cruise završio na sudu zbog ilegalne iznude novca

Tom Cruise završio na sudu zbog ilegalne iznude novca

Cruisea Letterese optužuje kako je prvi savjetnik i "desna ruka" predstojnika dotične vjerske organizacije, Davida Miscavagea

Bivši scijentolog Peter Letterese tuži "Scijentološku crkvu", čiji član je i slavni glumac Tom Cruise zbog maltretiranja i prijetnji, te od iste organizacije potražuje dvjesto i pedeset milijuna dolara. Za tužbu su zainteresirali svjetski tabloidi upravo zbog Cruisea kojeg Letterese optužuje kako je prvi savjetnik i "desna ruka" predstojnika dotične vjerske organizacije, Davida Miscavagea.

Letterese je povremeno bio član spomenute organizacije, povremeno je iz nje istupao, ali njegovo članstvo je trajalo puna dva desetljeća, te datira iz 1973. godine, u kojem vremenu je čelne ljude "zajednice" povezivao s moćnicima iz svijeta glume, biznisa ili politike - međutim, njegov status u zajednici s godinama je počeo slabjeti i to kada se Letterese drznuo prvi puta iznijeti optužbe na račun scijentologa. On ih je tada optužio kako kako su mu ukrali autorska prava nekoliko godina nakon što ih je on sebi priskrbio. Radilo se o scijentološkim istraživanjima koje je Letterese sam obavljao, a zajednica mu se odužila tako što ga je jednostavno izopćila, optužujući ga da su se njegovi stavovi počeli kositi s onima u koje "zajednica vjeruje".

Lettereseu je nakon godina usmene borbe s bivšim istomišljenicima "pukao film" te je poduzeo drastične mjere - prije dva tjedna uložio je službenu tužbu floridskom sudu, a u dokumentima koje je priložio većinom upire na slavnog glumca Toma Cruisea, holivudskog moćnika kojeg bije glas najvećeg čudaka među živućim glumcima i njegovog "vjerskog šefa", Davida Miscavagea.

Ti dokumenti Toma Cruisea i Davida Miscavagea optužuju kako su se služili kriminalom ne bi li što bolje prikazali scijentološka učenja, točnije, kako su iznudama i prevarama skupljali novac od bogatih mecena spremnih dati novce za krivu stvar ako im se ona predstavi na pravi način.

 


Reci što misliš!