Zabava

Ljepota

Prirodni regeneratori za kosu

Prirodni regeneratori za kosu

Majoneza će skinuti žvakaću gumu koja vam se zalijepila za kosu

Ako vam je kosa suha, oštećena ili beživotna, ne očajavajte. Rješenje se možda ne nalazi puno dalje od vaše kuhinje!

Majoneza

Želite omekšati svoju kosu i učiniti je sjajnom? Majoneza je vaše rješenje. Nanesite češljem vrlo tanak sloj majoneze, ostavite da djeluje 30 minuta i šamponirajte kao i obično. Za duboko regenerirajuće djelovanje, stavite kapu za tuširanje nakon što ste majonezu raspodijelili po kosi i ostavite da djeluje barem dva sata (neke filmske zvijezde kunu se u djelovanje majoneze tijekom cijele noći).

Zanimljiva je i činjenica da će majoneza skinuti žvakaću gumu koja vam se zalijepila za kosu – samo trljajte dok se žvakaća ne odlijepi.

Ocat

Stoljećima korištena kao tonik koji daje zdravlje, ova ukusna kiselina ima snagu odstranjivanja taloga i nečistoća koje se nakupljaju na vlasima. Dodajte čajnu žličicu octa u zadnju vodu za ispiranje kose nakon pranja, a ukoliko imate osjetljivo tjeme ili problema s peruti, prije šamponiranja lagano umasirajte u tjeme malo jabučnog octa. Uz ove prednosti, korištenje octa pospješuje i regeneraciju kože.

Avokado

Nakon što isprobate masku za kosu od avokada, slobodno se proglasite zelenom božicom. Pomiješajte avokado, jedan žumanjac i malo maslinovog ulja i dobro umasirajte u kosu. Ostavite da djeluje 30 minuta te operite i nanesite regenerator kao i obično. Dobiveni sjaj bit će nevjerojatan.

Jaja

Napokon način na koji možete profitirati s jajima bez loših učinaka kolesterola! Razbijte par jaja i dobro promiješajte pjenjačom. Nakon šamponiranja, umasirajte u kosu i ostavite da djeluje petnaestak minuta te dobro isperite. Ovaj tretman osnažuje i jača folikulu vlasi, a rezultat je svilena kosa s više volumena. Možete isprobati i mješavinu žumanjca, maslinovog ulja i 150 ml tople vode.

Pivo

Neki koriste pivo kao učvršćivač, međutim naš je savjet da ga koristite kao regenerator. Kosu operite šamponom i isperite. Tako mokru kosu prelijte jednom bocom piva i dobro ga umasirajte od korijena do vrhova. Temeljito isperite hladnijom vodom, i onda još dodatno isperite da ne ostane miris piva. Rezultat će biti sjajna kosa bogatog volumena.

Više na Moda.hr


Reci što misliš!