Zabava

Navijačka himna

Klapa Kadena pjeva za Tornado

Klapa Kadena pjeva za Tornado

Za potrebe zadarskih košarkaških fanova i promociju sportskog imidža grada, Klapa Kadena otpjevala je i novu himnu Tornada

Klapa Kadena , koja izvodi najnoviju himnu zadarske navijačke skupine 'Tornado Zadar - Zadar grad Tornada' , djeluje u Zadru od 2000. godine, pod stručnim vodstvom prof.Tatjane Zorić.

Djelovanje klape usmjereno je ka očuvanju tradicionalnih dalmatinskih pjesama ali u repertoaru imaju i nove skladbe dalmatinskog izričaja. Kvalitetu rada pokazali su na Festivalu klapa u Omišu, gdje su se u više navrata natjecali u dvije kategorije.

Sudjelovali su i na Festivalu klapa u Kaštelima s pjesmom Igora Brešana, poznatog novinara, galeriste i skladatelja, a za koju je aranžman napravio hrvatski skladatelj svjetskog renomea Igor Kuljerić.

Nastupali su i na brojnim smotrama po cijeloj Dalmaciji.

Najznačajniji nastup ostvarili su na Međunarodnom natjecanju zborova i vokalnih skupina u Veroni 2005.godine, gdje su u konkurenciji 35 zemalja polučili srebrno odličje.

Često surađujui i sa poznatim estradnim pjevačima (Goran Karan i Zoran Jelenković - Festival Mitra zonata; Marina Tomašević - Zadarfest i Hrvatski radijski festival; Ivica Žunić - Marko Polo festival u Korčuli, 2. nagrada publike; Mladen Grdović - Zadarfest, 1. nagrada publike ).

Klapa Kadena je u Zadru inicirala božićni koncert klapa, koji je postao tradicionalan i održava se već 7 godina.

Snimili su i pjesme u suradnji s Mediamix studijom, za potrebe mladih pjevača (s Tatianom Banden - pobjednicom prvog Zadarteen festa, te s Rokom Pastuovićem).

Za potrebe zadarskih košarkaških fanova i promociju sportskog imidža grada, Klapa Kadena otpjevala je i novu himnu Tornada, za koju je tekst i glazbu napisala Jasminka Bašić, dok su na aranžmanu radili vrsni glazbenici.

 


Reci što misliš!