Zabava

Maškare

Zadarski karneval 2009: Bokanjani "reprizirali" sprovod Dina Dvornika

Zadarski karneval 2009: Bokanjani

Danijela Dvornik: Nitko sa mnom nije razgovarao niti bi ja dala dozvolu za takvo nešto

Karnevalska povorka maškaranih kvartovskih skupina, pod vodstvom Velikog meštra od maškara Mimija Zadarskog, krenule s Branimirove obale prema Narodnom trgu oko 15 sati.

U programu koji je započeo nastupom zadarskih mažoretkinja, odjevenih poput engleskih školarki, najviše pažnje je plijenila grupa maškara su uriličili „ponovni“ pokop Dina Dvornika, piše Slobodna Dalmacija.

Neobična sahrana velikog glazbenika u krematoriju na zagrebačkom Mirogoju, zamišljena kao tulum, bila je povod Bokanjčanima da u duhu nekonvencionalnog glazbenika naprave karnevalski nastup.

Grupa KUD „Bleke i konji“ Bokanjac došla je na trg s pogrebnim kolima, mrtvačkim kovčegom i brojnim hrvatskim „celebritijima“ koji su uz zvukove pjesme „Ljubav se zove imenom tvojim“ oplakivali pokojnog Dvornika.

Danijela Dvornik

- Prestrašno! Sad ste me zatekli, ne mogu vjerovati. Nitko sa mnom nije razgovarao niti bi ja dala dozvolu za takvo nešto. Ne znam kakva je bila namjera tih ljudi, možda i nije bila loša, ali nečija smrt nije nešto s čime se treba šaliti po karnevalima. Kako to nekom može i pasti na pamet?! U najmanju ruku je morbidno – zbunjeno je za Slobodnu Dalmaciju kazala Dinova udovica Danijela Dvornik

Ožalošćeni su imali akreditacije s imenima poput Nina Badrić, Josipa Lisac ili Bata Živojinović kojeg su gurali u invalidskim kolicima. U jednom trenutku iz mrtvačkog sanduka ustao je čovjek odjeven u crveno odjelo i sa crvenim cilindrom na glavi.

"Uskrsnuli Dino“ je pjevao pjesmu „Hipnotiziran“ i plesao po cijelom trgu među zatečenim ljudima koji su nakon početnog šoka počeli bljeskati fotoaparatima.

Nakon nastupa Bokanjčana, Puntamičani su nastupili kao grupa snjegovića, Mjesni odbor Jazine 2 iz Zadra s vatrogasnim vouzilom „kao vatrogasci pravi s kacigom na glavi“, Privlačani kao križari koji kreću osloboditi Kristov grob, pakoštanske maškare kao can-can plesačice, Vršani kao Hrvati koji su tek doselili na more, Starograđani kao harem s trbušnim plesačicama, Dikljani su jodlali kao Austrijanci, Benkovčani su plesali odjeveni poput časnih sestara, a Gospićani su doveli kostimirane mažoretkinje i limenu glazbu.

Sve je, međutim,  palo u sjenu pred repriziranom sahranom hrvatskog kralja funka.


Reci što misliš!