Zabava

Paški karneval

Svečano otvoren paški zimski karneval

Svečano otvoren paški zimski karneval

Uz sudjelovanje velikog broja maškara te brojnih Pažana i Paškinja obučenih u narodnu nošnju otvoren je ovogodišnji paški zimski karneval koji će trajati do srijede 25. veljače.

Velika maškarana povorka krenula je s trajektnog pristaništa, prošla Branimirovom obalom i stigla do Trga Petra Krešimira IV gdje je održana primopredaja vlasti i ključeva grada karnevalu.

Nakon toga Gradska glazba je zasvirala paško kolo, a prvo kolo poveo je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić obučen u narodnu nošnju. Za to vrijeme fotograf Šime Strikoman je iz helikoptera zrakoplovne baze iz Zemunika snimao milenijsku fotografiju paškog kola.

Za tu prigodu su maškare na sredini trga formirale riječ PAG, a uokolo se igralo paško kolo. Milenijska fotografija snimljena je u prigodi 80 godina od kada je zadarski glazbenik Šime Dešpalj uglazbio paško kolo.

U karnevalskom programu sudjelovali su i gosti, Limena glazba iz Slovenskih konjica i Karnevalska skupina Puntamika iz Zadra. Organizatori karnevala su Grad Pag, Turistička zajednica Grada Paga i Centar za kulturu Pag.


Reci što misliš!