Zabava

MTV

Berlin: Večeras dodjela europskih MTV nagrada

Berlin: Večeras dodjela europskih MTV nagrada

Hrvatska grupa Lollobrigida primit će MTV-jevu regionalnu nagradu Best Adria Act 2009. Također je ušla u konkurenciju za najboljeg izvođača Europe

Večeras će se u berlinskoj dvorani O2 World održati dodjela MTV-jevih europskih glazbenih nagrada EMA (Europe Music Awards). Voditeljica dodjele bit će američka pjevačica i glazbenica Katy Perry, javlja HTV .

U 15-godišnjoj povijesti jednog od najprestižnijih svjetskih glazbenih događaja, Ketty je jedina izvođačica kojoj je uspjelo dvaput zaredom ponijeti titulu domaćice.

Na pozornici će joj se među ostalim pridružiti Green Day, Leona Lewis, Tokio Hotel, Foo Fighters, Shakira, Backstreet Boys, Jean Reno, Juliette Lewis i Jay Z.

Po broju nominacija, točnije njih pet, vode Lady GaGa i Kings of Leon. Slijedi Beyonce, koja je nominirana u četiri kategorije.

Trijumf hrvatskog trasha

Hrvatska grupa Lollobrigida primit će MTV-jevu regionalnu nagradu Best Adria Act 2009. Također je ušla u konkurenciju za najboljeg izvođača Europe. Za titulu najboljeg europskog izvođača natječe se s 21 izvođačem iz ostalih europskih zemalja.

U regionalnoj konkurenciji Lollobrigida je pobjedila grupu Dubioza Kolektiv (BiH), Elvisa Deksona (Slovenija), Superhiks (Makedonija) i Darkwood Dubu (Srbija).

Ovogodišnja dodjela će se prenositi na MTV-ju od 21 sat. Domaćin digitalne emisije naziva 2009 EMA: All Access bit će član grupe Fall Out Boy, Pete Wentz. Sva događanja mogu se pratiti na www.mtvema.com. Glazbeni događaj emitirat će se u više od 502 milijuna MTV domaćinstava u Europi i diljem svijeta.

Prošlogodišnja dodjela EMA zabilježila je više od 4 milijuna posjetitelja na internetskoj stranici te više od 100 milijuna glasova na internetu, prenosi mtv.com.hr.

Zanimljivo je da je Berlin bio domaćin i prve dodjele europskih MTV nagrada 1994. godine.

 


Reci što misliš!