Zabava

Fantasy pustolovina

Snimanja Hobita ipak krajem godine

Snimanja Hobita ipak krajem godine

Jedan od razloga za kašnjenje mogla bi biti rekonstrukcija MGM-a, koji s New Lineom dijeli prava na ekranizaciju Hobita. MGM trenutačno razmatra ponude za preuzimanje pa nije isključeno da se njihovih prava na kraju dočepa neki drugi studio

Početak snimanja dvodjelnog filma Hobit odgođeno je do kraja godine. Andy Serkis, koji je utjelovio lik Golluma u Gospodaru prstonova a ulogu će ponoviti i u Hobitu, za Digital Spy je rekao kako je sve spremno za početak snimanja. Očekujem da će snimanje početi negdje krajem godine, dodao je.

Podsjetimo, Ian McKellen je prošli tjedan na svojoj internetskoj stranici objavio da snimanje počinje u lipnju, ali je nakon nekoliko dana tu informaciju zamijenio obavijesti da vrijeme početka snimanja tek treba odrediti.

Jedan od razloga za kašnjenje mogla bi biti rekonstrukcija MGM-a, koji s New Lineom dijeli prava na ekranizaciju Hobita. MGM trenutačno razmatra ponude za preuzimanje pa nije isključeno da se njihovih prava na kraju dočepa neki drugi studio. Jedan od zainteresiranih je i Warner Bros koji u svom sastavu već ima New Line Studio, prenosi HTV .

Na Novom Zelandu pripreme u punom jeku

U međuvremenu na Novom Zelandu nastavljene su užurbane pripreme za početak snimanja. Predsjednik Wet Workshopa Richard Taylor nedavno je rekao da je njegov tim počeo rad na dizajnu lokacija i likova za filmove. Međutim naglasio je da još uvijek nije poznato kada bi snimanje na Novom Zelandu trebalo početi. Strpljivo čekamo početak snimanja i vjerujem da će to biti uskoro, rekao je Taylor.

Taylor je rekao, što će vjerujemo obradovati obožavatelje, da će se držati izgleda koji su glavni likovi imali u filmskoj trilogiji. Ipak je naglasio da će iskoristiti sve danas dostupne tehnologije kako bi na velikom platnu dočarali dobro nam poznate likove, kao što su to učinili i prije 10 godina kada je sniman Gospodar prstenova.

Warner Bros: Prvi Hobit u kinima tek krajem 2012.

Jedan od šefova Warner Brosa Alan Horn za Variety je prije koji mjesec rekao kako prvi od predviđena dva Hobita svjetlost dana najvjerojatnije neće ugledati prije samoga kraja 2012.

Horn nije želio nagađati kada će prvi film stići u kina, ali je ipak dodao kako je za sada najizglednije da će se to dogoditi u četvrtom kvartalu 2012. Veliki je to zalogaj za nas. Ali i jedan od onih projekata za koje vjerujemo da će nam se isplatiti ako je suditi prema uspjehu trilogije Gospodar prstenova, dodao je. Ovo je jedan od onih filmova na koje publika čeka da budu snimljeni.

Prvobitni je plan New Linea bio da prvi film pusti u svjetsku kinodistribuciju u prosincu 2011., dok je drugi u kina trebao stići točno godinu dana poslije.


Reci što misliš!