Zabava

Trash film festival

Varaždin postaje centar trash filmske umjetnosti

Varaždin postaje centar trash filmske umjetnosti

Na natječaj je stiglo više od 30 filmova od čega je odabrano 27 filmova koji će se natjecati za nagrade Trash Film Festivala – Zlatne motorke

Od 9. do 11. rujna u Varaždinu se održava poznati Trash Film Festival, javlja portal evarazdin.hr .

Zombiji, vještice, vampiri, vanzemaljci, kung fu i karate majstori te blještavi superjunaci čija je jedina supermoć hrabrost koja graniči s ludošću tako će još jednom izvršiti invaziju na Varaždin.

Na natječaj je stiglo više od 30 filmova od čega je odabrano 27 filmova koji će se natjecati za nagrade Trash Film Festivala - Zlatne motorke.

Jedini varaždinski film koji će ove godine biti prikazan na festivalu je 'Ubojstvo u kineskom restoranu'. Zanimljivo je da bi u slučaju da taj film pobijedi mogao nastati pravi skandal na dodjeli 'Zlatnih motorki'. Autori filma Lucija Spevec i Robert Špralja naime još nisu krenuli ni u školu i roditelji ih obično potjeraju spavati odmah nakon crtića.

O dobitnicima Zlatnih motorki odlučit će inače tročlani stručni žiri kojeg čine profesor zagrebačkog Filozofskog fakulteta Nino Raspudić, frontmen splitskog benda The Beat Fleet Mladen Badovinac i filmski kritičar Željko Luketić. Prga je istaknuo da sve zaljubljenike u trash umjetnost ove godine očekuje i bogati off program.

Osim toga, zaljubljenici u trash umjetnost moći će uživati i u predavanju Borivoja Radakovića te sudjelovati u debati o trashu. Novi direktor festivala Tomislav Šipek najavio je pak da će se svi trasheri i ove godine nakon projekcija moći zabavljati uz odlične koncerte.

Koncertni program festivala otvorit će Davorin Bogović koji će u Varaždin stići u bijeloj limuzini, a osim njega nastupit će i varaždinski bendovi 'Fuckin Lajsne' i 'Pop Up' te Abba Real Tribute Band iz Zrenjanina.

Posjetitelje Trash Film Festivala u tri dana očekuje ukupno više od 50 sati programa. Ulaznice će se moći kupiti na ulazu u Multimedijalni centar Kult kad počne festival. Dnevna ulaznica koštat će 25 kuna, a ulaznica za sva tri dana 60 kuna.

evarazdin/ezd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.