Zabava

Od stripa do velikog platna

'Sudac Dredd' stiže na velika platna!

'Sudac Dredd' stiže na velika platna!

Hoće li ova verzija biti bolja od Stalloneove?

Toliko smo puno slušali o ovom filmu, a napokon je i službeno potvrđeno tijekom 2010. da će se 'Judge Dredd', legendarni strip, konačno pretočiti u film na način koji... pa, ne znamo hoće li biti bolji od Stalloneove verzije, ali svakako će pokušati popraviti greške.

U novoj adaptaciji, Karl Urban glumit će jednog od poznatijih strip junaka – Sudac Dredd stvoren je u britanskom SF magazinu 2000 D još 1977. gdje je 'sletio' ravno iz autorske radionice Pata Millsa i Johna Wagnera.

Priča o futurističkom Prljavom Harryju koji nasilno donosi pravdu na jednako nasilne ulice New York Cityja postao je instant-hit, a nakon brojnih stripovskih verzija i inkarnacija kroz desetljeća te života u videoigri, 1995. je snimljena i grozna adaptacija u kojoj je Sylvester Stallone imao glavnu ulogu.

Konačno, 2008. se pojavila vijest o novoj inačici koju će raditi Danny Boyle – no to je brzo otišlo kvragu pa je 2010. projekt uskrsnut s novim redateljem Peteom Travisom, koji upravo radi na filmu po scenariju Alexa Garlanda. Snimanje traje u Južnoj Africi.

Gotova stvar očekuje se u kinima 2012. pod nazivom 'Dredd', u 3D-u.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.