Zabava

Kino Tuškanac

Hrvatska premijera filma "Orkestar" na 9. Zagreb Film Festivalu

Hrvatska premijera filma

Film o optimizmu, snazi i neuništivosti talenta, prijateljstvu i glazbi

Jedna od atrakcija ovogodišnjeg 9. Zagreb Film Festivala bit će i film "Orkestar", redatelja Pjera Žalice, gdje će doživjet svoju hrvatsku premijeru. Projekcija filma će se održati u srijedu, 19. listopada 2011. u kinu Tuškanac.

Očekuje se dolazak brojnih aktera iz filma poput Rade Šerbedžije, Stipe Mesića, Arsena Dedića, Huseina Hasanefendića, Nikše Bratoša, Siniše Škarice, Emila Tedeschog, Brace Dimitrijevića koji su svojim učešćem obilježili ovaj film.

Film "Orkestar" je na 17. Sarajevo Film Festivalu zabilježio rekordnu posjećenost od 10 tisuća gledatelja, a velika zainteresiranost vlada i u glavnom gradu Hrvatske , tako da organizatori Zagreb Film Festivala razmišljaju o dodatnoj projekciji.

Riječ je o ostvarenju koje kao svojevrstan dokument o fascinantnoj 25-godišnjoj karijeri Saše Lošića i sarajevske grupe "Plavi orkestar", svjedoči o jednom vremenu i jednoj generaciji koja je proživila promjenu sistema vrijednosti, ali je ostala odana sebi. Film o optimizmu, snazi i neuništivosti talenta, prijateljstvu i glazbi.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.