Zabava

Novi trend

Trudnice sve češće biraju carski rez

Trudnice sve češće biraju carski rez

Trudnice se često boje za dijete i razmišljaju što će im biti najlakše. Prirodni vaginalni porođaj svakom liječniku trebao bi biti na prvome mjestu, rekla je prof. dr. sc. Višnja Latin iz zagrebačke Poliklinike Vili. Sve više poznatih Hrvatica rađa carskim rezom jer se boje boli. Draža su im privatna rodilišta. U jednom je u ponedjeljak drugu kćer rodila i manekenka Ljupka Gojić (29), piše 24sata.hr

- Carski rez predlaže se ako je beba prevelika ili mu glavica nije dobro okrenuta. Ženama savjetujemo da na carski rez ne idu više od tri puta jer je to ionako rizična operacija - kaže dr. Latin. Bogate rodilje češće biraju privatna rodilišta jer su liječnici popustljiviji te rade carski rez i prije nego što počnu trudovi. Iako je htjela roditi prirodnim putem, voditeljica Mirna Maras završila je u operacijskoj sali zbog iscrpljujućeg i kompliciranog porođaja.

Dizajnerica Victoria Beckham nije se htjela mučiti prirodnim porođajem. Bila je uvjerena da će tako dobiti strije na trbuhu. Sinove Brooklyna (12), Romea (9), Cruza Davida (6) i 4-mjesečnu kćer Harper Seven rodila je carskim rezom. Pravdala se kako zbog zdravlja nije smjela roditi prirodnim putem, ali nikad nije objasnila zašto.

Voditeljica Mirna Maras (30) sina Niku (2) morala je roditi carskim rezom jer se prirodni porođaj zakomplicirao.

Manekenka Malina Grahek (22) i Josip Šelendić (32) sina Luku (1) dobili su u zagrebačkom privatnom rodilištu.

Monika Kravić (29) htjela je Josipa (2) roditi carskim rezom. Uz nju je u privatnom rodilištu bio suprug Mario Mamić (29).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.