Zabava

Billboardova top lista

Znate li tko su glazbenici s najvećom zaradom?

Znate li tko su glazbenici s najvećom zaradom?

Billboard je izračunao koliko su najveće glazbene zvijezde zaradile u protekloj godini te su sastavili listu od 40 ljudi koji najviše zarađuju

Rasprodana turneja Taylor Swift Speak Now pomogla joj je da u protekloj godini zaradi 29,8 milijuna dolara, a od zarade na albumima te autorskim pravima na pjesmama koje sama piše zaradila je još nekoliko milijuna, što je s ukupno 35,7 milijuna dolara čini pjevačicom s najvećom zaradom u SAD-u u protekloj godini. U taj iznos nisu uračunati sponzorski ugovori, kao ni zarada izvan SAD-a.

Na drugom mjestu nalazi se U2 sa 32 milijuna dolara, a od svih na listi oni su prodali najmanje albuma i pjesama u 2011., no najveći dio zarade donijela im je uspješna zadnja turneja. To samo potvrđuje činjenicu da bendovi danas najviše zarađuju od koncerata.

Country zvijezda Kenny Chesney nalazi se na trećem mjestu, a Lady Gaga na četvrtom sa 23,3 milijuna dolara, i to zahvaljujući jako dobroj prodaji singlova i albuma, ali i uspješnoj turneji. Peto mjesto zauzeo je reper Lil Wayne, a na šestom Sade koja se prvi put u deset godina uputila na američku turneju.

Na sedmom je mjestu Bon Jovi sa zaradom od 19,8 milijuna dolara, također zahvaljujući turneji te prodaji od albuma s najvećim hitovima. Celine Dion na osmom je mjestu sa 14,6 milijuna dolara. Na devetom je mjestu country pjevač Jason Aldean, a na desetom Adele sa 13 milijuna dolara, prvenstveno zahvaljujući sjajnoj prodaji albuma "21".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.