Zabava

Pula

Nakon Thompsona i Halida, pulska Arena odbila i Joksimovića

Nakon Thompsona i Halida, pulska Arena odbila i Joksimovića

Odbijen je i zahtjev da se u Areni održi Festival zabranjenih i zaboravljenih filmova »Bunker« za koji je predložena druga lokacija

Povjerenstvo se u ovom slučaju u svom obrazloženju pozvalo na članak 3. Pravilnika o načinu korištenja amfiteatra za održavanje ljetnih kulturnih manifestacija koji glasi: – Programi moraju biti visoke umjetničke kvalitete i sadržaja primjerenog spomeniku koji ima status kulturnog dobra nacionalnog značenja, potom da udovoljavaju općim uvjetima korištenja kulturnog dobra, da postoji vjerodostojnost i kontinuitet rada organizatora, te sigurnost građana.

Odbijen je i zahtjev da se u Areni održi Festival zabranjenih i zaboravljenih filmova »Bunker« za koji je predložena druga lokacija. Pravilnikom za održavanje ljetnih programa u pulskom amfiteatru, pojasnio nam je mailom predsjednik Povjerenstva Erik Lukšić, utvrđeni su način prijave programa, dodjele termina, sufinanciranje i obaveze organizatora. Određeno je da se ljetni programi održavaju u razdoblju od 15. lipnja do 31. kolovoza ove kalendarske godine, a u tom razdoblju može se održati deset programa.

Termin za 59. Festival igranog filma od 21. do 28. srpnja Povjerenstvo potvrđuje kao dio kvote od deset programa koji se mogu održati u Amfiteatru u razdoblju utvrđenim Pravilnikom, s tim da tehnička ekipa Festivala ulazi u Arenu već 14. srpnja. Članovi Povjerenstva su uz predsjedavajućeg Erika Lukšića i Eros Čakić, Sanja Cinkopan Korotaj, Darko Komšo, Gracijano Kešac, Veljko Ujčić i Željko Marković. Javni poziv  organizatorima otvoren je sve do popune svih raspoloživih termina.

S obzirom na odbijanje dozvole za održavanje koncerta Željka Joksimovića, može se i ove godine očekivati lavina medijskih reagiranja kao što je proteklih godina bilo u slučaju odbijenica koncerata Marka Perkovića – Thompsona i Halida Bešlića.

novilist.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.