Zabava

Nadolazeći album

Bez najave na internet stranici Bob Dylan objavio obradu Sinatrina hita

Bez najave na internet stranici Bob Dylan objavio obradu Sinatrina hita

Ova pjesma je definitivno s nadolazećeg albuma koji će izaći kasnije ove godine", kazao je pjevačev glasnogovornik za Rolling Stone koji nije želio potvrditi naslov novog albuma

Bez ikakve najave ili očekivanja, američki glazbenik Bob Dylan na svojoj je internet stranici objavio obradu hita Franka Sinatre iz 1945. "Full Moon and Empty Arms", kao prvu pjesmu nadolazećeg albuma tog 72-godišnjeg glazbenika, piše časopis Rolling Stone.

 

"Ova pjesma je definitivno s nadolazećeg albuma koji će izaći kasnije ove godine", kazao je pjevačev glasnogovornik za Rolling Stone koji nije želio potvrditi naslov novog albuma.

Dylan je, naime 'postao' na stranici i sliku sebe s natpisom "Shadows in the Night."

Sa svojim upečatljivim okomitim crtama i svježinom te minimalističkim tekstom, slika je napravljena u stilu ikonografskih covera grafičkog dizajnera Reida Milesa za jazz izdavačku kuću "Blue Note".

Dylan coverom ne odmiče predaleko od Sinatrinog originala, iako njegova verzija zamjenjuje gudački dio s gitarama. "Full Moon and Empty Arms" napisali su Ted Mossmann i Buddy Kaye, a temelji se na skladbi Sergeja Rahmanjinova iz 1901. i njegovom drugom klavirskom koncertu u c-molu.

 

Covere za pjesmu izveli su mnogi, od američkog pjevača i glumca Roberta Gouleta do grupe The Platters, no Sinatrina izvedba ostala je najpoznatija.

I dok je pjevač zadnji album "Tempest" izdao 2012., Reggie Watts, Built to Spill i Elvis Perkins, između ostalih, okupili su se kako bi proslavili razdoblje Dylanove karijere od 1980. do 1990. te u ožujku izdali tribute album "Bob Dylan in the '80s: Volume One" koji sadržava set cover pjesama u čast pjevačevih često ozloglašenih snimki iz 80-ih.

Dylan će svoju europsku turneju pod nazivom "Never Ending Tour" započeti 16. lipnja u Irskoj, a završiti 17. srpnja u Finskoj.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.