Zabava

Novi projekt

Lik Davida Brenta iz serije "U uredu" dobiva vlastiti film

Lik Davida Brenta iz serije

Brent u "U uredu" sebe smatra renesansnim čovjekom, talentiranim za glazbu i filozofiju, te vjeruje da je svima drag, talentirani stand-up komičar i obožavan kao šef dok u stvari nije ništa od toga

Britanski komičar Ricky Gervais najavio je novi projekt u čijem će središtu biti lik Davida Brenta, uloge koja ga je proslavila kao šefa ureda u popularnoj britanskoj televizijskoj seriji "U uredu", prenosi BBC.

Film naslovljen "Life On The Road" (Život na cesti) pratit će što se događa s Brentom 15 godina nakon što je napustio tvrtku Wernham-Hogg u Sloughu iz te serije, proglašene najuspješnijom u povijesti BBC-ja.

Brent, koji u "U uredu" sebe smatra renesansnim čovjekom, talentiranim za glazbu i filozofiju, te vjeruje da je svima drag, talentirani stand-up komičar i obožavan kao šef dok u stvari nije ništa od toga, u novom će projektu biti prikazan kao trgovački putnik koji sanjajući da postane rock zvijezda financira koncertnu turneju po Velikoj Britaniji.

Pod egidom BBC-ja

Film će se snimati pod egidom BBC-ja a u produkciju bi trebao krenuti iduće godine. Snimat će se u Velikoj Britaniji, no u planu je svjetska distribucija.

Serija "U uredu" prikazana je u više od stotinu zemalja, a snimljene su i brojne njezine verzije prilagođene lokalnim tržištima, uključujući američko. Originalno je prikazivana u Velikoj Britaniji na programu BBC Two od 2001. do 2003. Kreativni dvojac koji ju je osmislio, napisao i režirao su Gervais i Stephen Merchant, a prati svakodnevni život zaposlenika ureda fiktivne tvrtke za proizvodnju papira. Serija je snimana u obliku fikcionalnog dokumentarca.

Statisti i Derek

Gervais je za seriju i ulogu Brenta dobio niz nagrada, nakon čega je producirao također nagrađivani serijal "Statisti" i komičnu dramsku seriju "Derek", da bi se 2013. ponovno vratio svojem najpoznatijem liku, te je snimio i niz spotova za YouTube u kojima Brent na sebi svojstven način gledateljima pokazuje kako naučiti svirati gitaru.

U Gervaisovu najnovijem projektu Brent živi u pogrešnom uvjerenju da redatelj filma snima rock dokumentarac na tragu filma Martina Scorsesea o Rolling Stonesima. Brent, koji je sada trgovački putnik koji prodaje proizvode za čišćenje, plaća sve troškove nagrizajući svoju ušteđevinu za mirovinu.

Očekuje se da će film biti napravljen u sličnom fiktivno-dokumentarnom stilu koji je obilježio seriju "U uredu" pretvorivši je u veliki svjetski televizijski hit.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.