Zabava

Indijanci protiv Adama Sandlera, napustili snimanje filma: Ovo je neukusno i uvredljivo

Indijanci protiv Adama Sandlera, napustili snimanje filma: Ovo je neukusno i uvredljivo

Desetak glumaca Indijanaca odlučilo je napustiti set filma "The Ridiculous Six", parodije koju Adam Sandler radi na temu western filmova, piše Indian Country Today.

 

Glumci, od kojih većina pripada Navajo Indijancima, izjavili su da su snimanje napustili zbog neukusnog, uvredljivog i netočnog prikaza Apaša, ali i tretmana koji u filmu imaju žene.

Set su napustili u srijedu, nakon što su se požalili na nekoliko aspekata filma, a The Muse piše da film zvuči kao nešto što bi napisao rasistički nastrojeni petogodišnjak koji puše mjehuriće u vodi iz WC-a.

Glumci su ispričali da je nekoliko Apaša iz filma dobilo imena poput Bez Grudnjaka i Miris Mufa, a glumice su prikazane poput, primjerice, žene iz plemena Apaša koja čuči i mokri dok puši lulu, dok joj perje prekriva intimna područja.

IMDB piše da je "The Ridiculous Six" parodija na "Sedam veličanstvenih", a u filmu će se uz Sandlera pojaviti Will Forte, Steve Buscemi, Danny Trejo i Vanilla Ice u ulozi Marka Twaina. Snimanje filma kasni nakon što je od njega odustao Warner Brothers, a nije zanimao ni Sony ni Paramount. Na kraju je na snimanje pristao Netflix.

Glumac Loren Anthony ispričao je da isprva nije želio sudjelovati u filmu, no pristao je nakon što su ga uvjeravali da je angažiran savjetnik za poštivanje kultura, kako film ne bi bio označen kao rasističko i seksističko smeće, piše The Muse.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.