Zabava

''Pod povećalom''

MORSO odnijeli nagradu na Rock Off-u!

MORSO odnijeli nagradu na Rock Off-u!

Vidno oduševljena ekipa iz Morsa imala je samo riječi pohvale za cijeli festival

U subotu je završen prvi Rock Off festival na kojem je riječki sastav Morso dobio posebnu nagradu Rolling Stonea ''Pod povećalom'' zahvaljujući scenskoj energiji koju su pružili i time ušli u krug izvođača koje će Rolling Stone pratiti narednih godinu dana.

Vidno oduševljena ekipa iz Morsa imala je samo riječi pohvale za cijeli festival: ''Jučerašnju večer ćemo pamtiti dugo. RockOff - Festival novog zvuka je primjer kako treba raditi, stvarati i poticati onu, nažalost, "B" stranu scene. U svakom slučaju veliko Hvala HDS-u i svima koji su sudjelovali u stvaranju ove predivne priče koja je, nadamo se, tek počela...''

 

Zoran Stajčić iz Rolling Stonea Hrvatska osvrnuo se na posebno dodjeljenu nagradu riječkom Morsu:

''Ajmo sad na nagrade Rolling Stonea. Nije tajna da je nagrada 'Pod povećalom' uvedena naknadno ponajviše zbog scenske energije i uvježbanosti nastupa riječkog Morsoa koji se u punom sjaju predstavljao 27. listopada. To je onaj moment kad publika (vrlo vjerojatno) prije nastupa i ne očekuje nešto posebno, upravo dobije to 'posebno' i kad se, narodski kazano, raspleše. To je onaj trenutak kad posjetitelj ne požali što se te večeri upravo zatekao gdje se zatekao. Kako će Morso biti Rolling Stoneu pod povećalom narednih godinu dana, tako je i preporuka svima koji ih do sada nisu doživjeli na taj način da to učine kad im se ukaže prilika. Znali smo da Riječani imaju dobre koncertne tulume, bilo bi lijepo da to podijele i malo šire."

Sinjski M.O.R.T. pobjednici su prvog izdanja RockOff festivala novog zvuka u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja, svojim nastupom oduševili su žiri u sastavu Hrvoje HorvatJosipa LisacDamir Martinović MrlePavle Miholjević i Jura Ferina te osvojili novčanu nagradu od 20.000,00 kuna.

Subotnje finale bilo je kulminacija festivalskih događanja i koncertnih predstavljanja bendova u Malom pogonu koji su započeli još u listopadu. Nastupilo je svih 18 bendova: And the kid, Big strip gorila, F5, Gatuzo, Kinoklub, Krešo i kisele kiše, Libar, Markiz, Mjuzikl, Morso, M.O.R.T., Nosači zvuka, Orange strips, Queen of Sabe, Radio Luksemburg, Sane, Sara Renar Silente.

„Nakon svega, možemo samo zaključiti: bilo je iznad svih očekivanja. RockOff smo zamislili kao festival druženja i promocije glazbe, a uspjelo je upravo zato jer su svi dali gasa i začina kad je trebalo - od glazbenika, Hrvatskog društva skladatelja kao organizatora, ekipe Tvornice, tehničke ekipe Dina Bahtijarevića koja je u subotu provela 24 sata na terenu pa sve do ekipe HTV-a čija će snimka dokazati sve ovo o čemu pričam. Što se tiče žirija, žao mi je da nismo imali 18 nagrada na raspolaganju, svatko bi dobio neku. Ipak, na neki način pobijedili su svi jer smo pokazali da ima itekako dobre glazbe", izjavio je Hrvoje Horvat, umjetnički direktor RockOff festivala.

Preko 160 pristiglih prijava na festival, osamnaest bendova, šest koncerata u Malom pogonu Tvornice uz internet streaming prijenos, festivalska kompilacija „RockOff 2014", podrška tri nacionalne i preko 40 regionalnih radijskih postaja, praćenje CMC i Hrvatske televizije, časopisa Rolling Stone, brojnih dnevnih novina i portala, jumbo plakati u Zagrebu i okolici te finale u Velikom pogonu Tvornice uz televizijsko snimanje konačne su brojke RockOff festivala te najbolja pozivnica bendovima i publici za novo izdanje sljedeće godine!

Riječki Morso, „indie progressive math pop rock bend", iza sebe ima već dva autorska albuma zbog čega danas nose epitet nositelja glasovite nove RiRock scene. Novi singl „Hej vi" i dalje ima onu prepoznatljivu notu, zanimljiv spoj elektronike i organskog zvuka. Ova beskompromisna sedmorka s Kvarnera zasigurno je jedno od većih osvježenja domaće glazbene scene i radijskog etera.

Singl ''Hej vi'' možete poslušati na ovom linku:

https://www.youtube.com/watch?v=LRcjr2bUcgc


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.