Zabava

Jack White, T Bone Burnett i Robert Redford producirat će seriju "American Epic"

Jack White, T Bone Burnett i Robert Redford producirat će seriju

Glazbene legende Jack White i T-Bone Burnett u suradnji s glumcem i redateljem Robertom Redfordom producirat će novu dokumentarnu seriju "American Epic" koja će pratiti korijene američke glazbe, piše Paste.

 

Dokumentarna serija u tri dijela prati skaute za talente kako krajem 1920.-ih putuju diljem Amerike s opremom za snimanje te hvataju kulturni izražaj prije nego utru put za rođenje moderne američke glazbe.

Seriju će popratiti film "The American Epic Sessions". Snimljene scene uključit će izvedbe Alabama Shakesa, The Avett Brothersa, Elton Johna, Merle Haggarda, Becka, Nasa, Willie Nelsona, Whitea i drugih dok pokušavaju snimiti svoju glazbu rabeći opremu i tehnike iz dokumentiranog razdoblja.

"U seriji "American Epic" možemo ispitati važnost činjenice da, kad su po prvi put izumljene fonografske ploče - žene, manjine, muškarci pa čak i djeca iz siromašnih ruralnih sredina su dobili priliku reći što žele u pjesmama, kako bi ih čitav svijet čuo, bez mnogo cenzure", istaknuo je White. "Ono što su smjeli reći na fonografskim pločama, nisu smjeli reći u javnosti ili uživo. To je zapanjujuća misao", ustvrdio je.

"Ovo je najveća američka neispričana priča", rekao je redatelj Redford u priopćenju. "To je račun kulturne revolucije koja je u konačnici ujedinila naciju".

Seriju su potaknuli britanski filmaši Bernard MacMahon i Allison McGourty koji su osnovali Lo-Max Films gdje će biti producirana serija.

Izdavačke kuće Columbia Records, Sony Music's Legacy i Whiteov "Third Man Records" izdat će prateći soundtrack i music box setove.

Serija s emitiranjem počinje ove jeseni na PBS-u i BBC Areni.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.