Zabava

Sezona je bila dinamična

Finale se bliži: Tko će biti pobjednik Big Brothera?

Finale se bliži: Tko će biti pobjednik Big Brothera?

Sezona je bila dinamična, obilježena emocijama i puna romansi

Nakon 100 dana suza, svađa i smijeha Big Brother dogurao do spektakularnog finala. Najpoznatiji reality show na svijetu i u ovogodišnjoj se regionalnoj verziji potrudio nadmašiti samog sebe pa su njegovi tjedni zadaci, dnevne spačke, genijalni obrati i osebujni kandidati jednostavno bili tema o kojoj se mora pričati. A kako svaka priča ima svoj kraj, tako je ima i Big Brother.

U finalu je sedmero kandidata: Ervin, Barbara, Tina, Zorica, Goran, Darko te Mika i Giba, koji se bore za glavnu novčanu nagradu, koja ukoliko izvrše ovotjedni zadatak, može iznositi početno određenih 100 tisuća eura.

 

U petak će u live emisiji show napustiti jedan dio stanara dok će u subotu biti proglašen pobjednik. Superfinaliste kao i onog stanara koji će na kraju slaviti pobjedu odlučit će gledatelji iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije te Bosne i Hercegovine. Sezona je bila dinamična, obilježena emocijama i puna romansi - nekih više, nekih manje uspješnih. Ono što ne možemo niti naslutiti jest tko će biti pobjednik jer za razliku od nekih ranijih sezona u ovoj definitivno nema jasnog favorita.

Hoće li to biti Ervin, 24-godišnji Sarajlija čiji je boravak u Kući obilježila ljubav prema Barbari dok se pod plahtama zabavljao sa Steffani? Ervin se pokazao kao stanar koji je u širokom luku izbjegavao svađe, na sve uvrede je odgovarao smireno i pazio da nikoga ne povrijedi. I sve je to bilo dobro dok nakon kraja romanse sa Steffani nije krenuo pričati o svom burnom životu fatalnog zavodnika koji je u svoj krevet namamio više od 500 žena. Ali eto, onu koju je jedinu htio – Barbaru – ni u 100 dana izolacije nije uspio.

S druge strane Barbara se pokazala kao stanarka koja je upadala u svađe, ali je uvijek lukavo iz njih izlazila i uglavnom je ispadala žrtva. Zaradila je simpatije ostalih stanara koju su njezino ime u Ispovjedaonici jako rijetko spominjali, ali je zato ona jedno ime uporno ponavljala. Riječ je o Goranu s kojim su i ona i njezina sestra Tina zaratile već prvi tjedan boravka u Kući. 

Tinin boravak u Kući je osim svađanja s Goranom obilježila povuci-potegni romansa s Darkom. Iskre između njih dvoje su se pojavile gotovo odmah nakon ulaska u Kući, ali se dalje od iskri nisu maknuli. Nježno bi se češkali pred spavanje, Darko je čak i rekao javno da je zaljubljen u mladu Riječanku, ali ona se pokazala kao tvrd orah. Tina je u prvi plan došla i prošli tjedan kada je poput prave glumice vrsno odigrala ulogu u kojoj se zbližava s Goranom jer je Big Brother to pred nju postavio kao tjedni zadatak. 

Darkov boravak u Big Brother kući se može opisati u dvije riječi – Tina i šutnja. Naime, Makedonac nije previše pričao, pokazao se kao izuzetno smiren i taktičan te prije svega zaljubljen. Pred sam kraj su mu stanari počeli zamjerati da je licemjeran jer nikome nije rekao što zbilja misli, ali kako god bilo ipak su ukućani pokazali da ga vole jer je nominaciju zaradio tek u zadnjem tjednu, a tada su gledatelji odlučili da ostaje u Kući. 

Mika i Giba su braća blizanci Vasić i ako po ničemu, sezonu su obilježili, baš kao i njihovi roditelji, po nemogućnosti pamćenja tuđih imena i slaganju izuzetno simpatičnih rečenica u potpuno krivim padežima. Simpatična braća Romi po zanimanju su frizeri, obožavaju šminkanje i odijevanje, a nisu se libili pred kamerama i depilirati od glave do pete. U opisu njihovih karaktera svađa jednostavno nije nešto što prakticiraju pa tako nisu ni zabilježili neku vrijednu prepričavanja. 

S druge strane Zorica, majka svih „jarića“, posvađala se sa svim stanarima. Neki su joj, poput Gorana, bili stalna meta, a u afektu je izgovorila sve i svašta pa su neke od njezinih izjava, poput "ja sam takve kao ti pobacivala" već postale kultne. Osim svađa, Zoričin boravak u Kući su obilježile i suze te vapaji da želi vani. No nije izašla vani čak ni u onim tjednima kada je bila nominirana.  A bila je nominirana devet puta i svaki put su je gledatelji odlučili zadržati unutar zidova Kuće na Košutnjaku. 

Tu je i Goran. Pomalo je nejasno što je to Gogo napravio da ga ukućani toliko ne vole, ali dok ga god publika izvan Kuće spašava kad je nominiran, on nema razloga za brigu. Dok su Gorana neki poput Zorice, Barbare i Tine stavili na listu na odstrel, neki su ga gotovo fanatično voljeli. Najbolji primjer je Vesna, 59-godišnja Zadranka koja se zbog njega vratila u tajne prostorije Kuće. I taj period je kao i onaj dok je bila regularni stanar provela u suzama jer je Goran jednostavno nije doživljavao nikako drugačije nego kao prijateljicu. 

 No nisu samo finalisti obilježili sezonu. Brbljava i glasna Steffani ući će u povijest realitya kao stanarka koje je Kuću svojevoljno napustila, pa se svojevoljno vratila i onda je opet svojevoljno (nagovorivši ostale stanare da je izbace) Kuću napustila. Osim toga, ostvarila je i još jedan rekord. S "partnerom u zločinu“ Ervinom je već drugu večer od ulaska u Kuću otišla pod plahte. Mirjana je stanarka koja je svoje cimere uspješno živcirala dok je god bila u Kući i to ni manje ni više nego svojim glasanjem.


Još je po nečemu ova sezona bila posebna. Prvi put je u show ušla cijela obitelj, naravno riječ je o Vasićima. Simpatična četvorka je brže od ostalih stanara dobila podršku gledatelja koji su im na društvenim mrežama radili stranice potpore. No, nakon 100 dana vrijeme je da se stanari vrate svom svakodnevnom životu u kojem će sada imati jedno posebno iskustvo i popularnost o kojoj, unutar zidova Kuće, ni ne sanjaju.

A tko će biti najpopularniji stanar saznat ćemo u petak i subotu u velikom finalu spektakularne sezone. "Ovo je definitivno bila jako burna sezona. Bilo je tu puno emocija, puno ljubavi, ali i puno bisera raznih drugih vrsta", zaključila je uz smijeh voditeljica Antonija Blaće.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.