Zabava

Manifestacija

Na Maksimiru kao srednjovjekovnom selu u subotu se oživljava legenda 'ZmaJurjevo'

Na Maksimiru kao srednjovjekovnom selu u subotu se oživljava legenda 'ZmaJurjevo'

Manifestacija inspirirana legendom o borbi Svetog Jurja protiv zmaja 'ZmaJurjevo' održat će se u subotu, 23. travnja u zagrebačkom parku Maksimiru i pretvoriti ga u srednjovjekovno selo u kojem se bore vitezovi nad kojim prelijeću zmajevi, priopćio je Centar za kulturu i informacije Maksimir.

Nakon cjelodnevnog kulturnog, zabavnog i edukativnog programa, u večernjim će se satima moći vidjeti 'svjetlosno-izvedbeni spektakl - predstava o legendi borbe sv. Jurja u izvedbi Reda Čuvara grada Zagreba' uz pratnju vokalnog ansambla za ranu glazbu 'MINSTREL' i svjetlosne efekte. Posjetitelje nakon toga,u jedinstvenom okruženju parka Maksimir, očekuje i projekcija letećeg zmaja i simbolično paljenje jurjevskog krijesa, stoji u priopćenju.

Kroz ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi, ZmaJurjevo će na jedan dan oživjeti povijest i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života.

Posjetitelji će moći prošetati srednjovjekovnim selom i naći se u situacijama iz tog doba, okrijepiti u taverni craft pivima kao i specijalitetima spravljenima po tradicionalnim receptima. Također će se moći pogledati tematska izložba u kapelici Sv. Jurja i čuti više o srednjovjekovnim alatima i zanatima. Nisu izostavljeni ni streličarski turniri, natjecanja u bacanju koplja, potezanju užeta i igrama poput bacanja potkove i skakanja u vreći, priopćeno je iz Centra.

Dodaje se da za najmlađe ZmaJurjevo donosi zanimljive sadržaje poput radionica kaligrafije, heraldike i izrade drvenih štitova, akrobatske radionice i lutkarske predstave, škole jahanja i streličarstva. Organizirano je i čitanje bajki i prigodnih igara, među kojima su i potraga za zmajevim jajima, bacanje potkove, nošenje krumpira na glavi i skakanje u vreći.

Organizatori - Udruga Red Čuvara grada Zagreba, Centar za kulturu Maksimir i Javna ustanova Maksimir, kazali su da je ZmaJurjevo zabavno-obiteljsko događanje sadržajem podjednako atraktivno za sve generacije, poručivši da tko želi na jedan dan zakoračiti u svijet nalik onomu iz serije 'Igra prijestolja' ili 'Legenda o kralju Arthuru' dođe na Maksimir.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.