Zabava

Titulu mu je dodijelila Elizabeth Taylor

Najuspješniji zabavljač svih vremena i neokrunjeni kralj popa danas bi slavio 58. rođendan

Najuspješniji zabavljač svih vremena i neokrunjeni kralj popa danas bi slavio 58. rođendan

Neokrunjeni "kralj popa" i jedan od najpopularnijih glazbenika svih vremena, Michael Jackson, danas bi navršio 58 godina. Michael Joseph Jackson rođen je 29. kolovoza 1958. godine u SAD-u, u Indiani, kao osmi od desetoro djece.

Glazbenu karijeru počeo je u dobi od samo pet godina, kao vodeći pjevač grupe Jackson 5, osnovane 1964. godine. Grupu je osnovao njegov otac, a Michael je u njoj nastupao s četvero svoje braće - Jackiejem, Jermaineom, Titom i Marlonom.

Titulu "kralja popa" dodijelila mu je Elizabeth Taylor, a on je titulu itekako opravdao.  Dva puta je uvršten u "Rock and roll Hall of fame", najuspješniji je zabavljač svih vremena koji je u četiri desetljeća djelovanja prodao preko 750 milijuna ploča, osvojio 13 Grammyja, imao 13 broj 1 singlova, u čemu su ga prestigli samo Elvis, Beatlesi i Mariah Carey.

Njegov album "Thriller" njegovo je najuspješnije glazbeno djelo.Svih sedam singlova od ukupno devet pjesama s albuma ušlo je na vrhove top ljestvica, a spot/kratki film za naslovnu pjesmu je režirao tada iznimno popularni redatelj horora John Landis i u to je vrijeme bio najskuplji spot ikad snimljen s budžetom od pola milijuna dolara.

No, Michael je u kasnijim godinama svoje karijere pažnju javnosti najviše privlačio svojim izgledom i pomalo ekscentričnim načinom života. Uz pomoć brojnih plastičnih operacija, Michael je potpuno promijenio svoj fizički izgled, a u javnosti su se počele pojavljivati priče o navodnom zlostavljanju djece na njegovom ranču "Neverland".

Umro je 25.lipnja 2009. u Los Angelesu zbog zastoja srca, a njegov život je i danas glavna tema tabloida.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.