Zabava

Europsko prvenstvo mažoretkinja

Gradonačelnik Karlić svečano otvorio 18. Europsko prvenstvo mažoretkinja

Gradonačelnik Karlić svečano otvorio 18. Europsko prvenstvo mažoretkinja

Ionako prelijepa vinkovačka pješačka zona popločena simbolima Oriona, najstarijeg europskog kalendara, bila je danas prijepodne još ljepša ne samo zbog sunčanog dana već zbog preko dvije tisuće mažoretkinja sudionica 18. Europskog prvenstva što se jučer, danas i sutra održavaju u Vinkovcima, najstarijem europskom gradu.

Skupine mažoretkinja iz Austrije, BiH, Češke, Francuske, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovenije i, domaćina, Hrvatske prodefilirale su pješačkom zonom pozdravljene od svojih 2 000 navijača i postrojile se ispred tribine gdje je održana svečanost otvorenja.

„Ponosan sam što se ovako veliki događaj odigrava u našem gradu jer će kod građana podići optimizam, stvoriti ugodniju klimu i grad će biti bogatiji" - rekao je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić otvarajući Europsko prvenstvo i svima poželio ugodan boravak i dobre rezultate. Županijski pročelnik za kulturu i turizam, Viktor Lukačević je u ime župana Bože Galića pozdravio sudionike natjecanja i njihove navijače, te im zaželio dobre rezultate.

Alen Šćuric, predsjednik Europskog mažoret saveza zahvalio je domaćinima na izvrsnom prijemu u najstarijem gradu u Europi.
„Ovo je drugo najveće do sada održano Europsko prventavo, ovdje je 238 formacija i neformacija, te više od 2 000 sudionica" - rekao je Šćuric.

Prije svečanosti otvorenja, gradonačelnik Mladen Karlić i Mario Banožić primili su predstavnike 18. Europskog prvenstva koji su gradonačelniku u u znak zahvale, dodijelili zlatnu medalju, a on je njima uručio poklone s uspomenama na Vinkovce.

Prvenstvo se nastavlja sutra u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca. Već u 9.30 sati zakazan je prvi nastup mažoretkinja u kategoriji formacije što je za gledatelje i najatraktivniji dio natjecanja koje će potrajati do oko 17 sati, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.