Lifestyle

Ulaz je besplatan za sve

Zagreb u pokretu: Besplatne radionice inkluzivnog vježbanja

Zagreb u pokretu: Besplatne radionice inkluzivnog vježbanja

Sudionici Erasmus projekta "The impact of us 2" pozivaju sve građane na besplatne radionice inkluzivnog vježbanja.

Radionice će se održati 29.10.2024. od 14:30 do 16:00h u Zagrebu, na adresi Njegoševa 10, Mjesni odbor Peščenica, u dvorani na 1. katu.

Ulaz je besplatan za sve.

Program radionica:
14:30 - 14:40h Kako slijepe osobe vježbaju: Prilagodba pokreta i tehnika
14:40 - 14:50h Svijet tišine: Vježbanje za gluhe osobe
14:50 - 15:00h Snaga u prilagodbi: Vježbanje za osobe s invaliditetom
15:00 - 16:00h Vježbanje za sve: Pravilni pokreti za svaki uzrast i sposobnost

Na ovim besplatnim radionicama predstavit ćemo rezultate Erasmus+ projekta The Impact of Us 2, financiranog od strane Europske unije, koji okuplja mlade iz Hrvatske, Bugarske i Rumunjske s ciljem promicanja socijalne inkluzije i fizičke aktivnosti među mladima s invaliditetom i manje mogućnosti.

Ono što The Impact of Us 2 čini jedinstvenim jest to što su ga osmislili mladi s invaliditetom i manje mogućnosti, koji su sami identificirali izazove s kojima se suočavaju. Od mentalnih i fizičkih barijera do socijalnih i okolišnih prepreka, projekt se bavi širokim spektrom problema. Sudionici su prepoznali da nedostatak dostupnih fizičkih aktivnosti, nedovoljna profesionalna podrška u školama i manjak inkluzivnih prostora često uzrokuju osjećaj izoliranosti.

Emocionalni i psihološki učinci sporta i fizičkih aktivnosti na ove mlade osobe su duboki. Uključivanje u takve aktivnosti ne samo da doprinosi njihovoj fizičkoj dobrobiti, već potiče osobni rast, gradi samopouzdanje i stvara osjećaj zajedništva. Povećanje dostupnosti i inkluzivnosti fizičkih aktivnosti ključno je za ovaj projekt.

Projekt koordinira ga Taekwondo klub Maksimir iz Zagreba, s partnerima Asociación Babilon Travel iz Rumunjske i ArTeam iz Bugarske. Zajedno, ove organizacije nastoje riješiti neke od najhitnijih problema s kojima se suočavaju mladi s invaliditetom i manje mogućnosti u svakodnevnom životu.


Reci što misliš!