Sport

Košarka, Admiralbet ABA liga doigravanje

Jusup: Napravili smo pomak, igrali smo kao tim u većem dijelu utakmice

Jusup: Napravili smo pomak, igrali smo kao tim u većem dijelu utakmice
Šime Zelić/PIXSELL

Košarkaši Zadra nisu uspjeli u Krešinom domu pred oko 5,5 tisuća bučnih navijača iznenaditi Partizan u ogledu 5. kola regionalne AdmiralBet ABA lige, gosti su u triler završnici slavili rezultatom 75-71 (20-19, 22-12, 12-27, 21-13).

Vladimir Mihailović je odigrao odličnu utakmicu za Zadar, postigao je 29 poena. Amar Gegić je ubacio 14 uz pet skokova, dok je Lovro Mazalin dodao 7 poena uz po četiri skoka i četiri asistencije. Najbolji igrač Partizana bio je Isaac Bonga sa 16 koševa i pet skokova.

- U dobrom dijelu utakmice smo dobro stajali na parketu, defanzivno dobro branili pick & roll, koliko smo mogli ali Partizan je sjajna ekipa. U jednom dijelu utakmice bio nam je problematičan defanzivni skok, nakon promašaja lagano su poentirali, trebali smo raditi faule.

Ono što je okej je da smo napravili pomak u igri, igrali smo kao tim u većem dijelu utakmice. Moramo biti svjesni da je težak period pred nama, svaka utakmica je borba, moramo nastaviti raditi i vjerovati u to što radimo. To je jedini preduvjet da nešto napravimo. Malo nam je nedostajalo i protiv Igokee i protiv Partizana, ali to je nešto što treba i zaslužiti.

Budemo li se ovako trudili, negdje će se otvoriti, teško je očekivati to baš protiv Partizana. Očekuje nas jedna teška sezona, ostali smo bez nosilaca igre, imamo novi tim, nama ne preostaje ništa drugo nego da se borimo, rekao je Danijel Jusup, trener Zadra.

- Znali smo da će Zadar probati igrati na najvišoj razini s obzirom na to kako su izgledali ovdje prije sedam dana protiv Budućnosti. Bilo je logično da sve ono što imaju unutra, od trenera i igrača, da će probati dati večeras. Igrali su dobro, s velikim entuzijazmom i željom, svime onime što je nama falilo u pojedinim trenucima utakmice.

Sigurno da je jedan razlog to što smo imali dupli program u Euroligi, ali nije to nešto o čemu nećemo pričati s igračima. Treća četvrtina je dokaz jedne apatije i promatranja onog što se događa na terenu. Uspjeli smo dobiti utakmicu, važna pobjeda za nas.

Čestitke Zadru i čestitke mojim igračima što smo uspjeli pobijediti u važnoj utakmici za nas. Hvala zadarskoj publici koja razumije košarku, bilo je tu i duhovitosti za vrijeme utakmice, nešto se čuje, nešto ne čuje ali u svakom slučaju drago mi je da je bila lijepa atmosfera u dvorani, kazao je nakon utakmice Željko Obradović, trener Partizana.

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!