Sport

Košarka, Favbet Premijer liga

Zadar lako sa Zabokom, Split s Dubrovnikom, Cedevita u derbiju bolja od Cibone

Zadar lako sa Zabokom, Split s Dubrovnikom, Cedevita u derbiju bolja od Cibone
Šime Zelić/PIXSELL

Uvjerljivu pobjedu 85-54 ostvario je i Zadar na gostovanju u Zaboku. S tri vezane trice Cinca Zabok je nakon 2 minute poveo 9-0, da bi Zadar četvrtinu završio serijom 23-0 i praktički riješio pitanje pobjednika.

Crnogorac Vladimir Mihailović je sa 16 koševa bio najbolji strijelac u momčadi Danijela Jusupa, a Krševan Klarica je ubacio 13 poena. Dino Cinac je sa 15 koševa bio najbolji u momčadi Zaboka.

Split je na Gripama uvjerljivo svladao Dubrovnik sa 90-59. Momčad Slavena Rimca je sa 16 koševa i osam asistencija predvodio Vito Kučić. David Škara je ubacio 13 poena, a po 11 su postigli Antonio Jordano i Shannon Shorter. Etiopljanin Eyassu Worku je sa 21 košem bio najbolji kod Dubrovnika.

Košarkaši Cedevite svladali su Cibonu sa 75-68 u utakmici 2. kola domaćeg prvenstva odigranoj u petak u Draženovom domu.

U izjednačenom dvoboju momčad pod vodstvom bivšeg Ciboninog trenera Dine Repeše imala je više koncentracije i preciznosti, a presudio je bolji šut za tricu Cedevite (9/24). Cibona je slobodnim bacanjima Krešimira Radovčića u 38. minuti došla na dva koša zaostatka (68-70), ali je domaća momčad gotovo tri minute ostala bez ubačaja, dok je na drugoj strani Mislav Brzoja pogodio dva od tri slobodna bacanja i pogodio ključnu tricu na 1:05 minuta prije kraja za 68-74.

Brzoja je sa 18 koševa bio najbolji strijelac Cedevite, a imao je i 11 skokova te pet asistencija. Jerome Tahj je dodao 14 poena za goste.

Cibonine strijelce je sa 20 koševa predvodio Krešimir Radovčić, a Toni Ročak je spojio 16 poena i 12 skokova.  

Zadar, Split i Cedevita su nakon dva kola na vrhu ljestvice s učinkom 2-0, a po 1-1 imaju Cibona i Zabok. Dubrovnik ima dva poraza.

U subotu su na rasporedu dvoboji Kvarner - Alkar (18 sati) i Vrijednosnice Osijek - Šibenka (19.30), a kolo će u nedjelju biti zaključeno susretom Dubrave i Dinama (20.00). 

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!