Događaji

vremenska prognoza

Petak vjetrovit i iznadprosječno topao

Petak vjetrovit i iznadprosječno topao
Šime Zelić/ PIXSELL

Puhat će umjereno i jako jugo, osobito prema otvorenom moru mjestimice i olujno, pa će i more biti valovito. Dan uglavnom sunčan, no popodne u južnijim predjelima može biti ponekog pljuska.

I u petak još u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavajuće sunčano, uz povremeno umjeren južni i jugozapadni vjetar. Temperatura znatno iznad prosjeka za doba godine, jutarnja od 15 do 18 °C, a popodne ponegdje i vruće, uz temperaturu od 28 do čak 31 °C.

Izražena južina i iznadprosječna toplina i u djelomice sunčanoj središnjoj Hrvatskoj zbog čega će biometeorološke prilike biti nepovoljne. Puhat će većinom umjeren jugozapadni vjetar, u višim i sjevernijim predjelima mjestimice i jak.

Na zapadu još vjetrovitije, u Gorskoj Hrvatskoj uz olujne udare jugozapadnjaka, a na sjevernom Jadranu puhat će jako jugo i južni vjetar. Bit će promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, ponegdje i povremenu kišu, osobito u drugom dijelu dana. Danju toplo i vrlo toplo - najviša temperatura zraka od 22 °C u Gorskom kotaru do 26 °C na obali i otocima.

Vrlo toplo i vjetrovito bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će umjereno i jako jugo, osobito prema otvorenom moru mjestimice i olujno, pa će i more biti valovito. Dan uglavnom sunčan, no popodne u južnijim predjelima može biti ponekog pljuska.

Pokoji pljusak moguć je poslijepodne i na krajnjem jugu Hrvatske, premda će biti barem djelomice sunčano uz temperaturu zraka iznad prosjeka, najvišu i do 27 °C. Puhat će jugo umjereno, prema otvorenom moru u drugom dijelu dana i jako.


Reci što misliš!