Sport

Nogome, Hrvatski Kup

Ademi u 86. potvrdio prolaz Dinama protiv četvrtoligaša Banjola

Ademi u 86. potvrdio prolaz Dinama protiv četvrtoligaša Banjola
Srecko Niketic/PIXSELL

U posljednjem susretu šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa branitelj naslova Dinamo pobijedio je u gostima četvrtoligaša Banjole 3-1 (2-1).

Nakon samo deset minuta igre Dinamo je vodio 2-0 nakon golova Darija Špikića u šestoj i Sandra Kulenovića u 10. minuti. Domaćin je smanjio u 34. minuti, a strijelac je bio Alen Kamenicki, dok je

Premda je privremeni trener Dinama Sandro Perković najavio kako će ovo gostovanje odraditi igrači koji manje nastupaju i dalje je to bila respektabilna momčad, pogotovo u usporedbi sa suparnikom. Tijekom utakmice u igru su ulazili i svi najjači Dinamovi aduti.

Početak Dinama bio je uistinu žestok te je branitelj naslova u uvodnih deset minuta postigao dva pogotka. U šestoj minuti iz blizine je poentirao Špikić, dok je četiri minute kasnije već bilo 2-0. Špikić je asistirao Kulenoviću koji je svladao suparničkog vratara.

Dinamo je nastavljao pritiskati nedoraslog suparnika, ali prvu iduću veliku šansu imao je domaćin. U 17. minuti je Miljanić pucao glavom, ali direktno u Zagorca, vratara Dinama.

Od tada je Banjole postajao sve ravnopravniji, a šansu su se nizale na obje strane. Kulenović je pogodio vratnicu u 30. minuti, dok je u 34. nastao delirij na stadionu. Loše je reagirala obrana Dinama, a lopta je stigla do samog Kamenickog koji je lijepo zahvatio loptu i zakucao je u mrežu za 1-2.

U uvodnom dijelu nastavka susreta još je manje izražena bila dominacija Dinama. Hrvatski prvak je diktirao ritam igre, ali je teško stvarao prave prilike. Možda prva izraženija bio je udarac Cordobe u 61. minuti koji je fijuknuo pored vrata. Deset minuta kasnije pokušao je i Kulenović, ali je lopta otišla preko vrata, dok je trener Dinama Perković u 78. minuti u igru ubacio i svoje najjače adute, Petkovića i Mišića.

Igralo se tada cijelo vrijeme na polovici domaćina i pritisak je okrunjen u 86. minuti. Pierre-Gabriel je lijepo centrirao, a Ademi je glavom pogodio za 3-1. Do kraja susreta još je Cordoba prebacio prazna vrata, a Dinamo je proslavio prolaz među 16 najboljih.

Ranije su osminu finala osigurali Hajduk, Rijeka, Lokomotiva, Osijek, Gorica, Istra 1961, Slaven Belupo, Šibenik, Rudeš, Varaždin, Slavonija Požega, Dugopolje, Bednja, Mladost Ždralovi i Bjelovar.

Hrvatski kup, šesnaestina finala:

Banjole - Dinamo 1-3 (Kamenicki 34 / Špikić 6, Kulenović 10, Ademi 86)


Reci što misliš!