Sport

Nogomet

UEFA drakonski kaznila Rijeku zbog divljanja Armade u Ljubljani

UEFA drakonski kaznila Rijeku zbog divljanja Armade u Ljubljani
Matija Habljak/PIXSELL

Europska nogometna organizacija (UEFA) žestoko je kaznila hrvatskog prvoligaša Rijeku sa 100.000 eura nakon što su riječki navijači divljali na gostovanju u Ljubljani protiv Olimpije, u uzvratnom ogledu play-offa Konferencijske lige.

Rijeka je ispala nakon 1-1 na svojoj Rujevici i teškog poraza u Ljubljani od 0-5. Zbog nereda na tom susretu Rijeka će, dakle, morati platiti 100.000 eura, a uz to navijači hrvatskog kluba ne smiju putovati na iduća tri europska gostovanja. Također, Rijeka mora kontaktirati Olimpiju kako bi financijski podmirila štetu koju su uzrokovali riječki huligani.

Utakmica u Ljubljani je bila prekinuta više od 30 minuta zbog divljanja Riječana. Baklje su bačene na travnjak, ali i na susjednu tribinu, dok su veliku materijalnu štetu navijači Rijeke uzrokovali na dijelu stadiona gdje su boravili, a uz sve to su se i fizički sukobili sa slovenskom policijom.

UEFA je opisala kako je Rijeka kažnjena zbog „baklji, bacanja objekata, nereda i uništavanja infrastrukture od strane njenih navijača“.


Reci što misliš!