Sport

Rukomet

Hrvatski rukometaši nastavljaju pripreme za OI, dobili i novog sponzora

Hrvatski rukometaši nastavljaju pripreme za OI, dobili i novog sponzora
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se krajem lipnja u Prelogu, gdje se priprema za Olimpijske igre u Parizu, a četvrtak, deseti dan priprema, obilježili su svečanost potpisa sponzorskog ugovora s Triglav osiguranjem i #crohandball Media Day.

Hrvatska je na Olimpijskim igrama u Parizu u Skupini A zajedno sa Španjolskom, Njemačkom, Švedskom, Slovenijom i Japanom. Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson rekao je da su šanse protiv svih tih nacija vrlo dobre.

„Znamo da možemo odigrati dobru utakmicu, to smo već napravili u kvalifikacijama, ali Olimpijske igre su posebne jer na početku imate pet utakmica u devet dana, i to sa samo 14 igrača. Stoga je vrlo važno imati pravi balans, da dobijemo dobar ritam i da uronimo u našu igru”, rekao je izbornik i dodao da Japance poznaje vrlo dobro jer ih je trenirao sedam godina te da su u top formi.

Kapetan Domagoj Duvnjak, istaknuo je zadovoljstvo pripremama u Prelogu, ponajviše zato što zasad nema nikakvih ozljeda.

„Radilo se jako, buđenje je bilo u 6.30 sati, zatim mala aktivacija, potom doručak, pa trening do ručka. Ono što je mene oduševilo je ovaj novi način rada. Poslijepodne smo bili slobodni, imali smo dovoljno vremena da se oporavimo za sutrašnji dan”, rekao je Duvnjak.

Hrvatske reprezentativce u subotu u 16.30 sati očekuje prijateljski susret s reprezentacijom Egipta u Areni Varaždin, a Duvnjak smatra da će utakmica biti vrlo teška i pravi test za Olimpijske igre.

„Imamo loša iskustva s Egiptom, zadnju utakmicu na prvenstvu u Švedskoj smo izgubili lagano. To je fenomenalna reprezentacija, isto kandidat za medalju na Olimpijskim igrama. Najbitnije je da se nitko ne ozljedi, ali mi ćemo definitivno ići na pobjedu u Varaždinu”, poručio Duvnjak.

Ugovor Hrvatskog rukometnog saveza s novim partnerom, Triglav osiguranjem, potpisali su glavni tajnik HRS-a Damir Poljak i predsjednica Uprave Triglav osiguranja Vilma Učeta Duzlevska, a Tomislav Grahovac, predsjednik HRS-a, kazao je da je to sjajna vijest i velika pomoć Savezu.

„Ovo su izazovna vremena za sport. Hrvatsku u manje od šest mjeseci čeka nekoliko velikih natjecanja, od Olimpijskih igara u Parizu, do Europskog prvenstva rukometašica, brojnih europskih i svjetskih prvenstava ovoga ljeta mlađih dobnih skupina, a vrhunac svega je Svjetsko prvenstvo koje zajednički organiziraju Hrvatska, Danska i Norveška u siječnju 2025. godine. Sve te akcije zahtijevaju iznimno velika sredstva , i zato nam je ovaj sponzorski ugovor od velike važnosti”, rekao je Grahovac.


Reci što misliš!