Sport

zadarski košarkaš među 12 reprezentativaca

Vraneš: Dat ćemo sve od sebe da se plasiramo na Olimpijske igre

Vraneš: Dat ćemo sve od sebe da se plasiramo na Olimpijske igre
Nel Pavletić/PIXSELL

- Odradili smo jako dobre pripreme, prvi dio u Zagrebu pa zatim u Opatiji, gdje smo odigrali i dvije dobre pripremne utakmice protiv Poljske i Brazila. Obje smo pobijedili i izgledali prilično dobro i kvalitetno na terenu - kaže Ivan Vraneš, jedini zadarski košarkaš među 12 reprezentativaca.

Danas počinju košarkaški kvalifikacijski turniri za Olimpijske igre u Parizu. Hrvatska reprezentacija igra u Pireju, gdje je smještena u skupinu sa Slovenijom i Novim Zelandom, iz koje se prve dvije momčadi potom križaju sa skupinom u kojoj su Grčka, Egipat i Dominikanska Republika.

Samo pobjednik turnira izborit će vizu za Pariz. Prvu utakmicu izabranici Josipa Sesara igraju s početkom u 20 sati protiv Slovenije, a drugu već u srijedu od 16:30 protiv Novog Zelanda. Polufinala su na rasporedu u subotu, a finale u nedjelju.

- Odradili smo jako dobre pripreme, prvi dio u Zagrebu pa zatim u Opatiji, gdje smo odigrali i dvije dobre pripremne utakmice protiv Poljske i Brazila. Obe smo pobijedili i izgledali prilično dobro i kvalitetno na terenu - kaže Ivan Vraneš, jedini zadarski košarkaš među 12 reprezentativaca.

Kako protiv Slovenije i Luke Dončića?

- Dobro ih poznajemo i znamo da im se cijela igra bazira oko njega. Ne treba posebno naglašavati o kakvoj se klasi radi, no dat ćemo sve od sebe da timski odradimo što bolji posao na njemu. Smatram da kao momčad imamo kvalitetu i ne trebamo se nikoga bojati.

Mjesto za Pariz je samo jedno pa iako Hrvatska nije glavni favorit, put Grčke je otišla s jasnim ciljem.

- Dat ćemo sve od sebe da se plasiramo na Olimpijske igre. Znamo da neće biti lako, ali naša snaga je prije svega veliko zajedništvo i timska igra i na tome ćemo pokušati izgraditi dobar rezultat. Najvažnije je da idemo korak po korak, čekaju nas dvije utakmice u skupini u manje od 24 sata i svakom protivniku treba posvetiti maksimalnu pozornost. Nadam se i vjerujem da ćemo predstaviti našu zemlju na najbolji mogući način - zaključio je Vraneš.


Reci što misliš!