Sport

Europeada 2024

Pobjeda s rekordna 23 pogotka na otvaranju prvenstva

Pobjeda s rekordna 23 pogotka na otvaranju prvenstva
Jurica Galoić/SRDS

U prvoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva autohtonih nacionalnih manjina, reprezentacija Srba u Hrvatskoj je s 23:0 pobijedila bugarske Pomake

U prvoj utakmici skupine G na Europeadi u Njemačkoj i Danskoj, nogometna reprezentacija Srba u Hrvatskoj pobijedila je u Harrisleeu reprezentaciju bugarskih Pomaka s visokih 23:0 (10:0).

Strijelci za pobjedničku momčad bili su Dragan Dolić, Nikola Nešić (5), Miloš Miroslavljević, Srđan Milovanović, Vukan Rakić (4), Mihailo Zekić (3), Marko Maksimović te Nebojša Popović koji se u listu strijelaca upisao čak osam puta.

 „Protivnik danas nije bio realan s obzirom na postignuti rezultat, koji sam po sebi puno govori. Zato ne bih sudio po ovoj prvoj utakmici, više bih se fokusirao na utakmicu koja nas očekuje sa Slovacima iz Mađarske. Što se tiče odigrane utakmice, prezadovoljan sam odnosom igrača prema igri, a to je najbitnije“, rekao je izbornik reprezentacije Srba u Hrvatskoj Nikola Nikica Gagulić nakon utakmice.

Ni reprezentativac Srđan Milovanović nije bio sklon preuveličavanju rekordne pobjede:

 „Treba ići utakmicu po utakmicu, a za ovu smo dali sve od sebe i na taj način izrazili respekt prema protivniku. Mislima smo već na drugoj utakmici jer nju moramo dobiti kako bismo prošli grupu i plasirali se dalje u četvrtfinale“.

Odlučujuću utakmicu za plasman u četvrtfinale reprezentacija Srba u Hrvatskoj igra u utorak 2. srpnja u 17:30, također u Harrisleeu.


Reci što misliš!