Sport

Nogomet, Euro 2024.

Hrvatska u 98. minuti prosula pobjedu nad Italijom i prolazak u osminu finala

Hrvatska u 98. minuti prosula pobjedu nad Italijom i prolazak u osminu finala
PIXSELL

U posljednjem trećem kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 (0-0) protiv Italije što će izabranike Zlatka Dalića vrlo vjerojatno udaljiti od osmine finala prvenstva.

U 55. minuti Luka Modrić je doveo Hrvatsku u vodstvo te je minimalnih 1-0 stajalo sve do 98. minute. Tada je za 1-1 pogodio Mattia Zaccagni čime  je Italija osvojila drugo mjesto u skupini i osigurala subotnji meč osmine finala protiv Švicarske.

Euro 2024, skupina B: Hrvatska - Italija Euro 2024, skupina B: Hrvatska - Italija 1-1

Hrvatska je zauzela treće mjesto u skupini s dva boda te mora čekati rasplet u drugim skupinama. No, u ovom trenutku vrlo su male šanse da se Hrvatska nađe među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije koje idu prema osmini finala.

Golova nije bio u prvih 45 minuta u kojima je Hrvatska najbolju šansu imala u petoj minuti kada je odlično pod gredu pucao Luka Sučić, ali je pogodak spriječio talijanski vratar Donnarumma. Italija je najbolju šansu imala u 27. minuti kada je Bastoni sam ostao na drugoj vratnici, ali je njegov dobar udarac glavom još bolje obranio Dominik Livaković. Kako je utakmica prolazila tako su Talijani bili sve opasniji.

Na startu drugog poluvremena Hrvatska je dobila savršenu šansu za vodstvo. U 53. minuti je suđen jedanaesterac, ali je udarac Modrića s bijele točke obranio Donnarumma. No, samo dvije minute kasnije Modrić je ispravio grešku. Nakon pokušaja Budimira lopta se odbila do Modrića koji je loptu zakucao pod gredu za 1-0.

Sve do kraja Italija je žestoko stiskala, napadala i prijetila, a Hrvatska je izdržala do 98. minute kada je Zaccagni pogodio za 1-1 i vjerojatno gurnuo 'Vatrene' izvan podalje od osmine finala.

U drugom ogledu trećeg kola ove skupine Španjolska je svladala Albaniju 1-0. Španjolska je prva, a Albanija posljednja u skupini.

HRVATSKA - ITALIJA 1-1 (0-0)

Strijelci: 1-0 Modrić (55), 1-1 Zaccagni (90+8)

Stadion Leipzig. Gledatelja: 42.900. Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska).

HRVATSKA: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Brozović, Modrić (od 80. Majer), Kovačić (od 70. Ivanušec) - Mario Pašallić (od 46. Budimir), Kramarić (od 89. Juranović), Sučić (od 70. Perišić). Izbornik: Zlatko Dalić.

ITALIJA: Donnarumma - Di  Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Darmian (od 81. Zaccagni) - Jorginho (od 82. Fagioli), Barella – Raspadori (od 75. Scamacca), Pellegrini (od 46. Frattesi), Dimarco (od 57. Chiesa) - Retegui. Izbornik: Luciano Spalletti.

Žuti kartoni: Sučić, Modrić, Ivanušec, Pongračić, Stanišić, Brozović (Hrvatska), Calafiori, Fagioli (Italija)

Crveni kartoni: -


Reci što misliš!