Sport

Nogomet, Euro 2024.

Dalić: Ključ naše igre je kvaliteta, ali i naboj je važan faktor

Dalić: Ključ naše igre je kvaliteta, ali i naboj je važan faktor
Matija Habljak/PIXSELL

Bit će zahtjevno i teško, ali nikoga se ne bojimo, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg susreta protiv Španjolske na berlinskom Olimpijskom stadionu.

"Dobili smo najtežu moguću grupu, važan je start. Htjeli bi ne izgubiti, ali ne idemo u tom cilju, pokušat ćemo pobijediti. Mi se nikoga ne bojimo. Znamo da će biti teško i zahtjevno," kazao je Dalić naglasivši kako je ključ hrvatske igre kvaliteta.

"Ključ naše igre je kvaliteta, ali i naboj je važan faktor. Kada igraš za reprezentaciju i motiv je veći. Imamo kvalitetu, bez nje ne možemo do rezultata. Imamo dosta rješenja. Perišić se vratio, imamo 15-16 igrača koje u svakom trenutku možemo staviti u igru. Imamo jak kadar, igrače koji donose kontinuitet da kada radimo izmjene kako igra ne bi pala," dodao je.

Dalić je pohvalio Španjolsku kazavši kako sada igra okomitije i brže.

"Španjolska uništava suparnika posjedom lopte, no sada je došlo do male promjena, sada igraju okomitije. Imaju brže igrače na boku i igraju okomitije. Treba čuvati loptu, to oni ne vole."

Istaknuo je kako nema dvojbi oko sastava.

"Već odavno smo razriješili sve dileme. Veseli me činjenica da imamo široku klupu, veseli Perišić koji je u sve boljoj formi. Nemam se pravo žaliti. Idemo dati sve od sebe i pokušati dobiti utakmicu."

Hrvatska je svoju posljednju utakmicu na posljednjem EURO-u imala protiv Španjolske u osmini finala izgubivši nakon produžetaka 3-5. Od "furije" smo izgubili i u finalu Lige nacija nakon izvođenja jedanaesteraca.

"Nema razlike za osvetu, oni su bili bolji, posebno prvo poluvrijeme. Liga nacija je bila izjednačena, ali smo izgubili na penale. Nemamo želju za osvetom već za pobjedom," kazao je.

Hrvatska je već igrala u Berlinu na jednom velikom natjecanju, 2006. u prvom kolu SP-a je izgubila od Brazila. Dalić je na toj utakmici bio kao navijač.

"Bilo je sjajna atmosfera, a sutra očekujem još više naših navijača, To će biti još jedna obveza prema navijačima," naglasio je.

Dodao je i kako će Joško Gvardiol, koji je propustio jučerašnji trening zbog žulja, biti spreman.,

"Iza njega je sjajna sezona, jedan je od naših ključnih igrača. On je mlad, ispred njega je velika karijere. Bit će spremna za utakmicu. Vjerujem da će uz pomoć suigrača zaustaviti španjolske igrače," zaključio je Dalić.


Reci što misliš!