Kultura

petak, 21. lipnja

U POU Dom na žalu u Preku otvara se izložba Sonje Kačan “Dah prirode”

U POU Dom na žalu u Preku otvara se izložba Sonje Kačan “Dah prirode”
TZ općine Preko

U petak, 21. lipnja 2024. godine s početkom u 20 sati u POU Dom na žalu u Preku uprličit će se svečano otvorenje izložbe “Dah prirode” autorice Sonje Kačan.

Čast da otvori ljetnu izložbenu sezonu u POU Dom na žalu ove je godine pripala Sonji Kačan iz Preka, koja je u posljednjih 30-ak godina nezaobilazan sudionik kulturnih i društvenih događanja u svome rodnome mjestu.

Izložbom “Dah prirode”, Sonja Kačan predstavit će u 26  slika svoje likovno stvaralaštvo koje se razvijalo pod mentorstvom slikara, grafičara i strip-crtača Tomislava Košte.

Sonja Kačan rođena je i živi u Preku. Po odlasku u mirovinu, priključila se Udruzi žena Luzor, u kojoj je bila dopredsjednica, a potom i predsjednica. Njezina stvaralačka aktivnost usmjerena je širenju i obnovi kulture, tradicije i običaja Preka, piše igrokaze i poeziju kojom nastupa u svim mjestima otoka Ugljana, Pašmana i u Zadru, u HDLU-u Zadar i Gradskoj knjižnici.

Poeziju je objavljivala u godišnjaku Naši školji, Matici hrvatskoj Zadar i Zadarskoj smotri. Idejna je začetnica Večeri poezije – Otočke beside  te izložbe slika ulja na platnu sa znakovitim nazivom ˝Otočna žena s kistom u ruci˝ 2014. godine. Autorica je igrokaza ˝Žive jaslice˝ u kojemu su za Božić 2009. godine nastupala preška djeca školskog uzrasta i odrasli.

Otvorenje izložbe “Dah prirode” bit će u petak, 21. lipnja u 20 sati, u POU Dom na žalu, a osim autorice, u programu će sudjelovati Ženska klapa Lavandiere, Udruga žena Luzor, Marta Lončar i Karmen Gregov.

Izložba će se moći razgledati do 5. srpnja, svaki dan od 18 do 22 sata.


Reci što misliš!