Sport

Atletika, PH u višebojima

Noa Stipić (AK Fortius) kadetski je prvak Hrvatske u osmoboju!

Noa Stipić (AK Fortius) kadetski je prvak Hrvatske u osmoboju!
AK Fortius

Ovog je vikenda u Varaždinu održano Podravka Prvenstvo Hrvatske u višebojima u organizaciji AK Sloboda. U konkurenciji kadeta nastupio je Noa Stipić, član zadarskog AK Fortius i ostvario sjajan rezultat. S čak šest osobnih rekorda Noa je osvojio naslov prvaka Hrvatske u osmoboju na otvorenom.

Kroz oba natjecateljska dana i iscrpljujućih osamdisciplina Noa je ponovo pokazao da je najkompletniji kadetski atletičar u Hrvatskoj. Fenomenalan je to uspjeh jer je Noa nakon dvoranskog petoboja sad to isto ponovio i u osmoboju na otvorenom.

U jakoj konkurenciji bilo je neizvjesno do samog kraja, a da bi pobjedio morao je srušiti čak šest osobnih rekorda. Noa je osvojio 4.588 bodova, drugo mjesto zauzeo je Nikola Šešum (AK Slavonija - Žito, Osijek) s 4.335 bodova a broncu je osvojio Nikki Allegretti (AK Zagreb) s 4.311 bodova.

Iscrpljujuće natjecanje kadeta trajalo je preko 10 sati u dva natjecateljska dana, po neugodnom i vjetrovitom vremenu i stvarno je trebalo biti odlično pripremljen i koncentriran za uspjeh.

Noa je postavio nove osobne rekorde u disciplinama: 100m, bacanje kugle, 300m,
100m prepone, skok u vis i u utrci na 1000m a u skoku u dalj i bacanju koplja je bio vrlo blizu svojim najboljim ostvarenjima. 
 


Reci što misliš!