Sport

Košarka, NBA liga Play-off

Monstruozni triple-double Jokića i Murray sa sirenom za 2-0 Nuggetsa protiv Lakersa

Monstruozni triple-double Jokića i Murray sa sirenom za 2-0 Nuggetsa protiv Lakersa
USA Today Sports/SIPA USA

Nakon velikog preokreta i koša sa zvukom sirene aktualni prvaci NBA lige, košarkaši Denvera, svladali su na domaćem parketu Los Angeles Lakerse 101-99 čime su poveli 2-0 u seriji prvog kruga doigravanja Zapadne konfrencije.

LA Lakers su na pladnju imali pobjedu i poravnanje na 1-1. Vodili su cijelu utakmicu, imali su i 20 poena početkom drugog poluvremena, ali su u dramatičnoj završnici ostali bez ičega.

Gosti iz Los Angelesa su odlično odradili prvo poluvrijeme nakon kojeg su imali prednost 59-44, a za Denver su nezaustavljivi bili Anthony Davis koji je u prvom dijelu ubacio 24 poena te D’Angelo Russell koji je za tri poena gađao 6-7.

Početkom treće četvrtine povećali su gosti razliku na 20 poena, a potom se prednost počela topiti. Premda se u završnici dodatno razigrao i LeBron James domaćin je predvođen Jokićem i razbuđenim Murrayjem došao do 95-95 minutu i 15 sekundi prije kraja tricom Portera Jr.

U posljednjem napadu LA Lakersa James je promašio otvorenu tricu, a erupcija je u dvorani nastala kada je na drugoj strani parketa Murray, preko Davisa, sa zvukom sirene pogodio za pobjedu Denvera 101-99.

Nikola Jokić je i u ovom susretu ostvario ‘triple-double’ učinak, postigao je 27 poena uz 10 asistencija i čak 20 skokova. Junak Murray na kraju je došao do 20 poena, dok je Michael Porter Jr. dodao 22 poena uz 6-10 za tri poena.

Na drugoj strani je Davis ubacio 32 poena uz 11 skokova, dok je LeBron James dvoboj završio s 26 koševa, 12 asistencija i osam skokova.

Sljedeće dvije utakmice igraju se u Los Angelesu.


Reci što misliš!