Sport

Košarka, NBA Play-In

Pelicansi i Heat osigurali doigravanje

Pelicansi i Heat osigurali doigravanje
Profimedia

New Orleans Pelicansi su u dodatnoj utakmici osigurali nastup u doigravanju NBA lige svladavši kod kuće Sacramento Kingse 105-98, a isto je uspjelo i košarkašima Miami Heata koji su u svojoj dvorani pobijedili Chicago Bullse 112-91.

Šest Pelicansa postiglo je dvoznamenkasti broj poena, najviše Brandon Ingram (24), dok je Jonas Valanciunas pridonio s "double-doubleu" učinkom  (19 poena, 12 skokova). S druge strane De'Aaron Fox (35) bio je najučinkovitiji igrač utakmice kod Kingsa. New Orleans, koji je do pobjede došao bez ozlijeđene zvijezde Ziona Williamsona, susrest će se s prvim nositeljem Zapada Oklahoma City Thunderom u prvom krugu doigravanja.

Miami čekaju i prvi nositelji istočnog dijela lige, Boston Celticsi. Momčad s Floride izborila je doigravanje bez ozlijeđenog Jimmyja Butlera, Tyler Herro (24 poena, 10 skokova, 9 asistencija) i rookie Jaime Jaquez Jr. (21) bili su najbolji igrači prošlogodišnjih finalista lige.U poraženoj momčadi DeMar DeRozan skupio je 22 poena, dok je Crnogorac Nikola Vučević imao 16 poena i 14 skokova.


Reci što misliš!