Sport

Rukomet

Na Forumu održan „Kids day“ u organizaciji Rukometnog kluba „Zadar 1954“

Na Forumu održan „Kids day“ u organizaciji Rukometnog kluba „Zadar 1954“

Rukometni klub „Zadar 1954“ je u subotu 30. ožujka 2024. održao svoj prvi Kids day u sklopu kojeg su predstavili Školu rukometa i sam Klub svojim sugrađanima.

Naši najmlađi članovi prezentirali su svoje vještine, a atmosferi kultnog Foruma na kojem s održao događaj, nisu odoljeli ni seniori koji su im se pridružili u igri.

Rukometni klub „Zadar 1954“ ove godine obilježava 70 godina svog postojanja te smo u ovoj slavljeničkoj godini odlučili pokrenuti niz inicijativa kako bi Klub približili javnosti.

Jedna od tih inicijativa je i ovaj događaj koji je namijenjen djeci i roditeljima s ciljem popularizacije rukometa kao izvannastavne aktivnosti idealne za psihofizički razvoj djece.

Škola rukometa okuplja dječake od 10 do 18 godina i trenutno broji 70-ak članova. Treninge održavamo u dvorani Mocire.

Osim škole rukometa okupljamo i djevojčice i dječake u mini rukometu (prvi do četvrti razred Osnovne škole). Mini rukomet također broji 70-ak članova, a treninge održavamo u tri Osnovne škole na području Grada Zadra (OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Stanovi i KOŠ Ivo Mašina) te u Osnovnoj školi Petar Zoranić u Ninu.

Klub je u ovoj slavljeničkoj godini pokrenuo projekt članstva pod nazivom „DA TE NE VOLIM“ koji ima za cilj povećati broj članova Kluba i osnažiti model funkcioniranja Kluba po principu JEDAN ČLAN = JEDAN GLAS, što znači da svi punoljetni članovi Kluba mogu sudjelovati u radu Skupštine, birati i biti birani u Upravu ili Nadzorni odbor.

Uplatom godišnje članarine postajete član Kluba, te na taj način pomažete i u financiranju Kluba. Trenutno smo blizu brojke od 250 članova, te pozivamo sve da nam se pridruže. Informacije mogu dobiti na našoj Facebook stranici.

Za kraj, ovim putem želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali na prezentaciji naše Škole rukometa, od naših najmlađih članova, do roditelja i naših sugrađana koji su nam se pridružili.

Sretni smo što je događaj protekao u najboljem redu, što su se djeca zabavila i ponijela sa sobom nezaboravne uspomene.


Reci što misliš!