Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga

Jusup: Borili smo se, pokazali ideju i energiju, ali nismo iskontrolirali njihov napadački skok i izgubili

Jusup: Borili smo se, pokazali ideju i energiju, ali nismo iskontrolirali njihov napadački skok i izgubili
Šime Zelić/PIXSELL

U susretu 25. kola regionalne košarkaške ABA lige Zadar je na Višnjiku pred 3.500 gledatelja izgubio od FMP sa 72-75 upisavši 11. poraz, dok je beogradski sastav ostvario devetu pobjedu.

Bila je ovo za Zadrane važna utakmica u borbi za što bolju poziciju uoči doigravanja, no odabranici Danijela Jusupa su upisali i drugi uzastopni poraz, nakon što su prije šest dana izgubili od Borca u Čačku.

Zadranima prije početka doigravanja ostaje još gostovanje na parketu Partizana i sve je izglednije kako će u doigravanje sa šeste pozicije.

- Borili smo se, pokazali ideju i energiju koliko možemo s obzirom na ozljede koje su nas izbacile iz forme. Prije utakmice smo očekivali da ćemo imati problem s njihovim napadačkim skokom, tu smo na kraju zakazali i izgubili utakmicu, kazao je Danijel Jusup, trener Zadra.

- Bila je utakmica pod nabojem, dvoje momčadi koje se bore za što bolji rezultat. Mislim da smo mi izborili ostanak u ligi. Obje momčadi su igrale na rezultat, mušku košarku 40 minuta. Uspjeli smo nadskočiti najbolju skakačku momčad lige, s deset skokova više, to je segment koji je u zadnjih 7 minuta preokrenuo rezultat. Kasnije nisu imali ofenzivne skokove i lagane poene. Mi smo bili kvalitetniji protivnik, da je Zadar pobijedio ne bi bilo nezasluženo, zaključio je Saša Nikitović, trener FMP Soccerbeta.

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!