Sport

RIZK.HR

Najbolji sportski događaji u 2024.

Najbolji sportski događaji u 2024.

Ljubitelji sporta u 2024. imat će što pratiti. Ova će godina biti iznimno bogata događajima iz različitih sporta, a neki od njih se ne odvijaju svake godine čime su još posebniji.

Naravno, velik naglasak bit će nogometu, budući da je to jedan od najpraćenijih sportova u Hrvatskoj, no moći ćete uživati i u natjecanjima iz mnogih drugih sportova.

Svaki mjesec ove godine imat će bogat program koji možete pratiti na standardnim kanalima kad je riječ o našim timovima ili na sportskim programima i online. Postoje različiti servisi na kojima možete besplatno ili s plaćanjem pratiti pojedine utakmice te forumi za najvjernije fanove. Za maksimalno uživanje u sportu, koristit će vam i rizk bonus kod.

Olimpijske i paraolimpijske igre

Događaj koji će najviše obilježiti 2024. upravo su Olimpijske i Paraolimpijske igre. Ovo svjetski poznato natjecanje okupit će publiku i sportaše brojnih zemalja s početkom u srpnju 2024. Kvalifikacije za razne sportove kreću mnogo ranije pa ćete s užitkom moći pratiti i kvalifikacijska natjecanja.

Točni datumi Olimpijskih igara su od 26. srpnja do 11. kolovoza, a odvijat će se u Parizu. Ovim Igrama, Pariz će postati jedan od rijetkih gradova koji su im bili domaćin tri puta. Ovogodišnje Igre posebne su i po tome što će značiti stotu godišnjicu od Pariških igara 1924. kad je ovaj grad drugi put bio domaćin.

Uz Olimpijske igre, u 2024. očekujemo i Paraolimpijske igre koje će se odvijati od 28. kolovoza do 8. rujna. Natjecanje sportaša s invaliditetom također je međunarodno poznato kako po uzbudljivim natjecanjima, tako i po svojoj inkluzivnosti.

Europsko nogometno prvenstvo

Najpoznatiji događaj 2024. nakon Olimpijskih i Paraolimpijskih igara definitivno će biti Europsko nogometno prvenstvo. Ono se ove godine održava u Njemačkoj, od 14. lipnja do 14. srpnja. Zasad poznati datumi kojih Hrvatska igra su 15. lipnja u borbi sa Španjolskom, 19. lipnja protiv Albanije te 24. lipnja s Italijom.

Paralelno s Europskim nogometnim prvenstvom, odvijat će se i zajedničko natjecanje Sjeverne i Južne Amerike koje je možda manje privlačno europskoj publici, no svejedno zanimljivo.

Velika Nagrada Monaka

Drukčiji tip sporta koji će obilježiti 2024. godinu je Formula 1. Iako oduvijek popularna, ove su utrke u zadnje vrijeme uzele maha i stekle još veću popularnost diljem svijeta. Jedno od najcjenjenijih natjecanja u svijetu Formule 1 odvija se i ove godine, a riječ je o Velikoj Nagradi Monaka, tj. Monaco Grand Prix. Održat će se 26. svibnja, a kvalifikacije će biti dan ranije. Poseban teren koji pruža Monte Carlo osiguravaju nezaboravnu zabavu i zahtjevne utrke, a nagli zavoji i uske ulice doprinose uzbuđenju i adrenalinu kako vozača, tako i publike.

2024. je sportska godina

Kad se sve zbroji i oduzme, 2024. je nedvojbeno sportska godina s nekoliko svjetski poznatih natjecanja koja će pratiti milijuni ljudi. Osim ovih navedenih natjecanja, održat će se i brojna druga manje poznata međunarodna i domaća natjecanja. U narednim mjesecima možete pratiti Ligu prvaka, Wimbledon te Svjetsko prvenstvo u dvoranskoj atletici. Ove će godine svi ljubitelji sporta imati gust raspored utakmica.


Reci što misliš!