Sport

višnjik

Zadarska mega špaga duga je 170 metara!

Zadarska mega špaga duga je 170 metara!
SC Višnjik

U Športskom centru Višnjik točno u podne svoju su „špagu“ oblikovali ovdašnji sudionici u organizaciji Gimnastičkoga kluba Salto.

U sklopu manifestacije nazvane „Najduža špaga“, koja je zapravo najavni događaj za veliki gimnastički DOBRO Svjetski Kup u Osijeku, ove godine, u subotu, 23. ožujka, sudjelovali su djevojčice i dječaci iz Osijeka, Zagreba, Čakovca, Rijeke, Splita, Dubrovnika i Zadra.

U Športskom centru Višnjik točno u podne svoju su „špagu“ oblikovali ovdašnji sudionici u organizaciji Gimnastičkoga kluba Salto. Djevojčice i dječaci različite dobi, od tri do 12, 13 godina, nakon zagrijavanja i pripreme, poredali su se na trim stazi i „rastegli se“ na oko 170 metara, skoro u milimetar istovjetno kao i 2023.


– Nije teško. Vježbam gimnastiku pet godina u Saltu i „špaga“ nije problem. Sudjelovala sam i prošle godine i sigurno ću i dogodine – kazala je Leticija, djevojčica u pravom – kako i spada – gimnastičkom, zelenom, trikou.

U Zadru je ovogodišnja „špaga“ bila četvrta uzastopna, a svakako će ova manifestacija dodatno potaknuti djecu i mlade na bavljenje sportom što je, ujedno, jedan od oblika zdravoga življenja.

Kako je bilo, pogledajte u galeriji.


Reci što misliš!