Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga

Sjajni Zadrani demolirali Cedevitu Olimpiju i probili se na četvrto mjesto

Sjajni Zadrani demolirali Cedevitu Olimpiju i probili se na četvrto mjesto
Šime Zelić/PIXSELL

U 23. kolu regionalne AdmiralBet ABA lige večeras su u Krešinom domu pred oko 5 i pol tisuća vjernih navijača košarkaši Zadra sjajnom igrom više nego uvjerljivo svladali Cedevitu Olimpiju, direktnog konkurenta u borbi za poziciju broj 4 prije doigravanja, rezultatom 88-65.

Zadar je sjajno krenuo u utakmicu, posebno se to odnosilo na Božića koji zabio 6 poena u uvodnom vodstvu 8-0. Čeličnom obranom Zadra ali i napadačkom neinventivnošću gostiju, domaćin je u 8. minuti pri put došao do dvoznamenkaste prednosti, bilo je 19-9 nakon pogođenih bacanja Ramljaka, a na mali odmor se otišlo rezultatom 23-13.

AdmiralBet ABA liga, 23. kolo: KK Zadar - KK Cedevita Olimpija 88-65 AdmiralBet ABA liga, 23. kolo: KK Zadar - KK Cedevita Olimpija 88-65

Početkom druge četvrtine Olimpiji su se na kratko ukazali Dragič i Glas te su prednost Zadra od +12, nakon nekoliko dobrih akcija početkom 24. minute prvo smanjili na -6, 28-22, a nakon trice Glasa i na -4, 31-27. Tada je uslijedio Luka Božić show koji vezao tri trice za delirij u dvorani, s druge strane jednu je zabio i Dragič, a nakon toga je uslijedila trica Žganeca, dva bacanja Drežnjaka i koš Mazalina za +17, 47-30 minutu i pol prije kraja poluvremena. Do kraja Blažić je zabio jedno bacanje za 47-31, +16 Zadra na poluvremenu.

Momčadi su u prvom poluvremenu imale identičan broj skokova (18) i asistencija (8), no Zadrani su bolji u šutu za za tri (6/11), a gosti su imali i veliki broj izgubljenih lopti što ih je skupo koštalo.

Kod Zadra najbolji nakon 20 minuta igre izvrsni Božić s 15 poena te po 4 skoka i asista, po 8 poena su zabili Mazalin i Lakić (3 sk i 3 ukr), dok su Olimpiju predvodili Omić i Dragič s po 8 poena.

Lakić je tricom otvorio treću dionicu i Zadar se više nije osvrtao. Čeličnom obranom s jedne i sjajnim i učinkovitim napadom nastavili su mljeti neprepoznatljivo loše goste a razlika je samo rasla, u jednom trenutku čak do +27, no u posljednju dionicu ušlo se vodstvom Zadra 72-48 na oduševljenje zadarskih navijača.

Zadovoljni rtezultatom a s mislima vjerojatno već u Sinju gdje ih sutra navečer očekuje dvoboj domaćeg prvenstva s Alkarom, Zadrani su u posljednju dionicu ušli previše opušteni što su nakratko iskoristili gosti i u jednom trenutku približili se na "samo" -14, 79-65 u 38. minuti, ali su serijom 9-0 u koju je Božić ugradio 2, Davis tricu a Drežnjak 4 poena (bacanje i trica) utakmicu zaključili s više nego uvjerljivih +23, 88-65.

Zadar je naprosto demolirao večeras očajno lošu Cedevitu Olimpiju (19 izgubljenih lopti, Zadar samo 5) u dvoboju za četvrtu poziciju na ljestvici. Odigrali su Zadrani maestralnu partiju o čemu najbolje svjedoči razlika u indeksu korisnosti momčadi - 109/59, i dalje više ništa ne treba pisati. 

Kompletna statistika

Kao i mnogo puta do sada Zadar je do nove pobjede predvodio čudesni Luka Božić (koji je dobio zasluženi standing ovation kad je minutu i pol prije kraja izlazio iz igre) s 26 poena, 7 skokova i 8 asistencija (valorizacija 34), Ramljak je dodao 16, Drežnjak 15 uz 8 skokova, izvrsnu partiju ponovo je odigrao Lakić s 13 poena, 3 skoka i 5 asistencija, a Mazalin je participirao s 10 poena. Uvijek vrijedni Žganec utakmicu je završio s 5 poena i 8 skokova.

Cedevitu Olimpiju predvodili su Šaškov s 15, Dragič s 15, Omić s 12 i Glas s 11 poena.

Zadrani već sutra u Sinju s početkom u 20 sati gostuju kod Alkara, a sljedeći susret u regionalnoj ligi igraju u Čačku gdje u petakm 22. ožujka s početkom u 19 sati gostuju kod Borca.

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!