Sport

#košarka

FAVBET Premijer liga: KK Zadar gostuje kod DepoLink Škrljeva

FAVBET Premijer liga: KK Zadar gostuje kod DepoLink Škrljeva
Šime Zelić/PIXSELL

Gostovanjem kod DepoLink Škrljeva u subotu u 18 sati košarkaši Zadra otvaraju treći krug natjecanja u FAVBET Premijer ligi.

U susretu pretposljednje i vodeće momčadi jasno je tko je veliki favorit, no i bliža i dalja povijest uče nas da takvi susreti često nose neizvjesnost. Uostalom, Škrljevčani su prije desetak dana pružili više nego dobar otpor na Višnjiku, prvu četvrtinu izvukli neriješeno 29:29, a Zadru na kraju ubacili 84 poena, i sve to bez ponajboljeg igrača sezone Hollowella.

Najveći izazov Zadru će, već uobičajeno, biti kratak razmak između utakmica, pogotovo nakon „pražnjenja“ kojeg su imali protiv Igokee u AdmiralBet ABA ligi.

– Utakmica sa Škrljevom dolazi nam dva dana nakon Igokee, opet jedne iscrpljujuće utakmice i stvarno je prekratko vrijeme da se igrači oporave, napravi nekakav ozbiljniji, suvisliji trening. Što se tiče samog Škrljeva, oni su se prije nekoliko dana prikazali kao jedna dobra, agilna, brza ekipa, tako da njihovo mjesto na tablici nije u skladu s onim što su pokazali. Ako se tu dodaju dva Amerikanca koja tada nisu igrala, morat ćemo uložiti značajan napor da dobijemo utakmicu. Vidjet ćemo koliko ćemo neke igrače uspjeti odmoriti, najavio je utakmicu trener Zadra Danijel Jusup.

Poznato je da je Marko Ramljak sinoć bio izvan momčadi, iako je temperatura stvar prošlosti, pa se može pretpostaviti da neće igrati cijelu utakmicu. Velika je potreba i za odmorom nositelja igre koji su sinoć igrali tridesetak ili više minuta (Božić, Žganec, Mazalin), ali zato će biti više prostora za one koji dolaze iz drugog plana. Jedan od njih je svakako i Adem Mekić.

– Moramo ući energično i fokusirano kao u svakoj utakmici do sada, najprije u obrani jer se naša igra bazira na tome da napad dolazi iz obrane. Raspored je takav kakav je, nemamo puno vremena za odmor,  ali želimo nastaviti u dobrom ritmu jer svaka pobjeda donosi pozitivni duh u momčadi. Šrkljevo će sigurno izaći jako energično, probat će nam što više otežati stvar, na nama je da damo svoj maksimum, poručuje Mekić.

Utakmica se igra u Sportskoj dvorani Kostrena s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na HKS TV.


Reci što misliš!