Sport

nogomet

Zadar protiv Karlovca lovi drugu ligu

Zadar protiv Karlovca lovi drugu ligu

Utakmica HNK Zadar – NK Karlovac 1919 igra se u nedjelju, 11. lipnja u 17.30 sati na Stanovima, a uzvrat je 17. lipnja u Karlovcu na stadionu Branko Čavlović-Čavlek.

Odlukom HNS-a Zadar je kao drugoplasirana momčad 3. NL Jug uvršten u kvalifikacijski ždrijeb za popunu višeg ranga natjecanja, a na putu do SuperSport Druge nogometne lige stajat će mu prvak 3. NL Centar, NK Karlovac 1919. Odluka o momčadima u kvalifikacijama i ždrijeb odrađeni su danas u krovnoj kući hrvatskog nogometa, a ta je vijest obradovala klub sa Stanova.

– Zadovoljni smo raspletom situacije i odlukom tijela HNS-a, jer je cijela priča oko kvalifikacija bila nekorektno usmjerena protiv našeg kluba. Jedina je istina da Zadar ispunjava sve uvjete i kriterije za natjecanje u višem rangu. Mi nismo i ne možemo biti odgovorni za propuste koje su napravile druge organizacije i momčadi – ističe predsjednica Zadra Iva Bokanović osvrćući se na činjenicu kako Zagora kao južnjački prvak ne može u kvalifikacije, jer nema sve uzrasne kategorije.

Zbog istog je propusta Crikvenica kao prošlogodišnji prvak Zapada ostala bez kvalifikacija. No to je već stara vijest, na Stanovima su se potpuno okrenuli suparniku u kvalifikacijama. Karlovac 1919 je bio uvjerljivo najbolja momčad trećeligaškog Centra, prikupio je 87 od 102 moguća boda, odnosno sjajnih 85 posto sezonskog učinka.

– Respektiramo Karlovac, ali mi imamo svoj ovogodišnji cilj, a to je plasman u viši rang natjecanja. Istina je da smo dobili najozbiljnijeg mogućeg suparnika u kvalifikacijama, ali sam isto tako siguran da slično razmišljaju i u Karlovcu – kaže trener Dragan Blatnjak koji će na raspolaganju imati cijeli ovosezonski roster. Nema ozlijeđenih u momčadi, izuzev Kristijana Jurića koji je van stroja još od početka travnja, a nema ni kartoniranih. Od igrača koji su tijekom jeseni i proljeća prikupili najviše nastupa i trećeligaških minuta, plavo-bijeli dres u kvalifikacijama još neće navući topnik Ivan Bubalo, autor 12 prvenstvenih zgoditaka. No Karlo Torbarina (16 golova) i posebno Goran Zakarić (13) tijekom proljeća, pokazali su da put do suparničkog vratar za najefikasniju trećeligašku momčad tijekom proljetne polusezone – nije Odisejeva putešestvija.

Pogotovo ne na Stanovima gdje će se 11. lipnja odigrati prva kvalifikacijska utakmica, uzvrat je tjedan dana kasnije u Karlovcu.

– Trebamo se maksimalno koncentrirati i sada pojačati pripreme za utakmice. Možda je u jednu ruku bolje što imamo Karlovac za suparnika, najbolju momčad, jer ćemo svi biti sto posto koncentrirani. To ne znači da bismo protiv drugih suparnika imali slabiji motiv, ali Karlovac s trenerom Igorom Pamićem i nekoliko iskusnih prvoligaških igrača, sigurno je veći i ozbiljniji izazov – napominje zadarski trener.

Utakmica HNK Zadar – NK Karlovac 1919 igra se u nedjelju, 11. lipnja u 17.30 sati na Stanovima, a uzvrat je 17. lipnja u Karlovcu na stadionu Branko Čavlović-Čavlek.

 


Reci što misliš!