Sport

Košarka, NBA Play-off

Heat razbio Celticse u majstorici u Bostonu za veliko finale protiv Nuggetsa

Heat razbio Celticse u majstorici u Bostonu za veliko finale protiv Nuggetsa
AP Images

Košarkaši Miami Heata svladali su u gostima Boston Celticse sa 103-84 u odlučujućoj sedmoj utakmici finala Istoka, čime su prošli u veliko finale NBA lige s omjerom 4-3.

Miami je poveo s 3-0 prije nego što je izgubio tri uzastopna puta od Bostona, no Celticsi nisu uspjeli postati prva NBA momčad koja je preokrenula 0-3 u doigravanju.

U finalu pobjednika Istoka već čekaju prvaci Zapadne konferencije Denver Nuggetsi, a prva utakmica na rasporedu je u petak.

U odlučujućem susretu momčad oko jedine zvijezde Jimmyja Butlera, koji je ovoga puta ubacio 28 koševa,sedam skokova i šest asistencija slavila je sigurnu pobjedu i izborila plasman u finale.

"Kao ekipa razgovarali smo o odlasku u Boston nakon što smo šestu utakmicu izgubili u zadnjoj sekundi.  Ali sada još nismo zadovoljni, pred nama je novi zadatak, “ rekao je Butler, koji je postao i najkorisniji igrač doigravanja Istočne konferencije (MVP).

"Imam toliko vjere u sebe i u ovu momčad. Znam koje sjajne igrače imamo i koliko smo dobri kao momčad," dodao je Butler.

Miami je prvi osmi nositelj koji je stigao do NBA finala od New York Knicksa 1999. godine.

Caleb Martin je u pobjedu ugradio 26 poena i deset skokova, a Bam Adebayo imao je 12 koševa i deset skokova.

"Ponekad morate patiti za stvarima koje stvarno želite, rekao je trener Miamija Erik Spoelstra koji je vjerovao u svoje igrače i nakon tri uzastopna poraza.

"Ova skupina momaka pokazala je snagu usprkos neizbježnim razočarenjima i neuspjesima. Imati tu upornost da se skupiš, imati taj kolektivni duh da nastaviš dok ne dobiješ ono što želiš. To je doista čast," rekao je. trener floridskog tima.

Celticsi su bolje startali u TD Gardenu, ali su prokockali vodstvo u prvoj četvrtini, a zatim izgubili vodstvo. Njihov najbolji igrač, Jayson Tatum, doskočio je suparniku na nogu u prvom napadu i činilo se da ga boli sve do kraja utakmice koju je završio sa samo 14 poena. Kod domaćina najbolji je bio Jaylen Brown s 19 poena.

Boston tako nije uspio postati prva momčad u povijesti NBA koja se vratila nakon minusa od 0-3 u doigravanju, iako je igrala na svom terenu.Dosad to nije uspjelo 151 ekipi.

"Nismo to učinili. Podbacili smo i iznevjerili smo cijeli grad", rekao je Brown nakon neuspjeha, dodavši: "Bez obzira na okolnosti koje smo imali u sezoni, danas smo imali sjajnu priliku. Došli smo do ove točke,  ali i ostali prekratki."


Reci što misliš!