Sport

Odbojka

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija započela s pripremama, Šestan se priključuje u Zadru

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija započela s pripremama, Šestan se priključuje u Zadru
Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija započela je s pripremama u mariborskom sportskom centru Draš, staroj prokušanoj bazi svih hrvatskih selekcija, ali i mnogih klubova.

"Trenutno je u Mariboru 17 igrača, nedostaju Marelić i Đirlić zbog klupskih obveza. Oni će nam se naknadno pridružiti, dok je Šestan na rehabilitaciji pa se priključuje u drugom dijelu priprema, u Zadru", istaknuo je pomoćni trener Tomislav Ćošković u odsustvu izbornika Cedrica Enarda.

Naime, izborniku Enardu je tek prije koji dan završena iznimno uspješna sezona u Berlinu, gdje je objedinio trostruku krunu: Prvenstvo, Kup i Superkup, pa je i njemu potrebno nekoliko dana odmora s obitelji.

"Treniramo u Mariboru do polaska na prvu utakmicu Zlatne europske lige, u Belgiju, 26. svibnja. Biti ćemo desetak dana na putu, jer nakon Belgije slijedi susret protiv Ukrajine u Poljskoj te na kraju protiv Makedonaca, također u gostima. Nakon toga stižemo u Zadar, gdje ćemo odigrati uzvratne susrete s tim reprezentacijama koje su s nama u skupini, a onda 24. i 25. slijedi Final Four, kojem smo domaćini", opisao je plan priprema Ćošković.

Final Four Zlatne europske lige velika je prilika za odlazak na Challenger kup krajem srpnja, što su ujedno i kvalifikacije za VNL, Ligu  nacija.

"To nam je svima velika želja, zaigrati na VNL-u. Vidjeli smo da su to djevojke osigurale, pa smo i mi dobili još veći motiv. Za to je potrebno igrati finale Zlatne europske lige te se onda kroz Challenger, kao i djevojke lani, kvalificirati za VNL", dodao je Ćošković.

U ovom prvom tjednu priprema, hrvatska muška reprezentacija odigrat će nekoliko prijateljskih trening-susreta.

"Od petka do nedjelje odigrat ćemo tri susreta protiv reprezentacije Slovačke. Igrači koji su s nama na pripremama došli su svi u vrlo dobrom inicijalnom stanju, zdravi, što je iznimno važno, bez obzira što su naporne sezone iza njih. Svi su vrlo motivirani da i ovo ljeto odradimo na najbolji mogući način, jer nas još i krajem kolovoza očekuje Europsko prvenstvo. Stoga nećemo startati s fizičkim pripremama, već ćemo se polako baviti tehničko-taktičkim zadacima", rekao je nakon prvog treninga pomoćnik izbornika Enarda.

Tjedan dana prije pripreme je započela i ženska reprezentacija koja trenira u zagrebačkom Domu odbojke.


Reci što misliš!