Sport

Košarka, HT Premijer Liga za prvaka

Čampara: Ušli smo jako u utakmicu i držali kontrolu

Čampara: Ušli smo jako u utakmicu i držali kontrolu
Šime Zelić/ PIXSELL

Niz od tri kombinirana poraza u HT Premijer ligi i AdmiralBet ABA ligi KK Zadar prekinuo je večeras prvenstvenom pobjedom protiv Šibenke 89-64. Donosimo dojmove aktera nakon utakmice.

- Najbolji lijek nakon poraza je pobjeda. Šibenka je nezgodna momčad, mogu napraviti probleme, brzi su, skočni, Kakar je izuzetan šuter, mogu uz skok i Brocića koji loptu brzo vuče i probija napraviti dosta problema. Međutim, mi smo dobro odigrali obranu prvi dio, zatvorili smo šuteve i dolazili do laganih poena, kazao je Danijel Jusup, trener Zadra.

- Nakon dva teška poraza kući ovo nam je trebalo, u srijedu je nova utakmica, takav je ritam završnice. Ušli smo jako u utakmicu i držali kontrolu. Bila je dobra atmosfera, uživali smo igrajući, nadam se da će se tako i nastaviti, kratak je bio Sani Čampara.

- Htjeli smo biti bolji nego zadnji put na Višnjiku. Druge dvije četvrtine smo pokazali nešto od onoga što možemo napraviti, to nije alibi za loš ulazak u utakmicu. Protiv abaligaša moramo biti spremni odgovoriti na energiju i fizičku snagu. Nismo uspjeli Zadar namučiti i dobiti samopouzdanje. Nadam se da ćemo na Baldekinu uspjeti napraviti rezultat kao u prvom dijelu sezone, nije zadovoljan bio Damir Milačić, trener Šibenke.

- U prvom poluvremenu smo bili loši, ušli smo u osjetniji zaostatak i teško je to bilo stizati. Što se tiče moje igre zadovoljan sam, želim ekipi dati što bolji defanzivni, zatim i ofanzivni učinak. Sjajno se sporazumijevam s trenerom, momčad je mlada i perspektivna, možemo puno ali treba nas usmjeriti i puno raditi, rekao je Matej Perković.

Sljedeću utakmicu u HT Premijer ligi Zadar igra već u srijedu u 18 sati, kada u Dvorani Krešimira Ćosića gostuje Cedevita Junior.


Reci što misliš!