Sport

ODRŽAN PLENUM KLUBOVA 1. i 2. ŽNL

Prva županijska nogometna liga počinje 10. rujna derbijem u Poličniku

Prva županijska nogometna liga počinje 10. rujna derbijem u Poličniku
Goran Stanzl/PIXSELL

U prostorijama ŽNS u Zadru uz nazočnost predstavnika 14 klubova i povjerenika za natjecanje Lovre Fabijanića iz Paga održan je plenarni sastanak sudionika Prve županijske nogometne lige Zadar.

Na tom sastanku utvrđeni su natjecateljski brojevi za sve županijske prvoligaše, pa se takom voljom ždrijeba u 1. kolu u novoj sezoni 2022/23. godini sastaju slijedeći parovi: u subotu, 10.rujna u 17,oo sati – Crno : Dalmatinac – Bibinje, Benkovac : Velebit – Sabunjar (Privlaka) i Novigrad : Abeceda sporta (Murvica) – Sveti Mihovil (Sutomišćica), u nedjelju, 11.09. u 17,oo sati – Poličnik : Dragovoljac – Polača, Pridraga : Hajduk – Zemunik, Sukošan : Zlatna luka – Škabrnja i Pakoštane : Pakoštane – Nova zora (Sveti Filip i Jakov).

Inače u odnosu na prošlu sezonu u 1. ŽNL Zadar je samo promjena umjesto zadarskih Arbanasa, koji su ispali u 2. ŽNL Zadar u natjecanju su nogometaši Zemunika, koji su bili prvaci među županijskim drugoligašima, a prvak Polača nažalost nije ni sudjelovala u kvalifikacijama za plasman u viši rang natjecanja. Iako su obje momčadi osjetno oslabljene u ovom ljetnom prijelaznom roku derbi 1. kola se igra u Poličniku gdje
domaći Dragovoljac (bez Jovića, Kojića, Lučića i Barabe) dočekuje aktualnog lidera sastav Polače, koji je preuzeo iskusni trener Ante Serdarević, a zanimljivo će biti i u Crnom, gdje pojačani domaći Dalmatinac pod vodstvom novoga trenera Maria Grgurovića dočekujesnažnu momčad Bibinja pod vodstvom također novoga trenera Vlade Mandića.

2. ŽNL Zadar sa samo sedam klubova počinje trokružno u subotu, 24.09.
Uz nazočnost predstavnika 7 klubova i povjerenika za natjecanje Josipa Bralića iz
Bibinja u Zadru je održan plenarni sastanak sudionika i Druge županijske nogometne lige Zadar.

Na sastanku su izvučeni natjecateljski brojevi za predstojeću sezonu, pa se tako voljom ždrijeba u 1. kolu u subotu, 24. rujna u 16,30 sati sastaju slijedeći parovi : Debeljak : Debeljak – Nošk (Novigrad), Zadar : Arbanasi – Velebit (Gračac) i Škabrnja: Podgradina – Vrčevo (Glavica), dok je momčad Galovca na startu prvenstva slobodni..
Inače i u 1. i u 2. ŽNL Zadar povjerenik za suđenje je novi Jerolim Čulina iz Pridrage
(umjesto Branimira Nimca), dok je stegovni (disciplinski) sudac i nadalje Jurica Vidaković iz Biograda.

Treba napomenuti da su još 2 kluba imala namjeru igrati u 2. ŽNL Zadar, ali su Croatia iz Stankovaca i momčad Paga odustali u posljednji trenutak iz organizacijskih razloga, pa će
samo 7 klubova igrati trokružno i u ovoj sezoni kao i lani nažalost.


Reci što misliš!