Sport

#nogomet

Origi doveo Liverpool na vrh Premier lige

Origi doveo Liverpool na vrh Premier lige
AP Images

Nogometaši Liverpoola uspjeli su iskoristiti poraz vodećeg Chelseaja u 15. kolu i zasjesti na vrh engleske Premier lige, tako što su na gostovanju kod Wolverhamptona došli do minimalne pobjede 1-0, golom duboko u sučevom dodatku.

Važna tri boda Kloppovoj momčadi donio je belgijski napadač Divock Origi golom u četvrtoj minuti sučevog dodatka u završnici utakmice. Liverpool je bio uvjerljivo bolja momčad, ali sve do samoga kraja igrači u crvenim dresovima nisu uspijevali poslati loptu u mrežu, sve dok na ubačaj Mohameda Salaha Origi nije odličnim udarcem svladao domaćeg vratara Josea Saa.

Kako je Chelsea u prvoj subotnjoj utakmici poražen na Olimpijskom stadionu u Londonu od West Hama sa 3-2, Liverpool se sa 34 boda vinuo na vrh ljestvice Premier lige. Chelsea je sada na drugoj poziciji sa 33 boda. Treći je trenutno Manchester City koji ima 32 boda, ali i utakmicu manje koju će odigrati od 18.30 minuta na gostovanju kod Watforda.

Duboko u sučevom dodatku je Brighton postigao pogodak koji mu je donio bod na  gostovanju kod Southamptona. Domaća momčad je vodila od 29. minute pogotkom Broje, a u osmoj minuti dodatka za konačnih 1-1 pogodio je Maupay.

Newcastle je došao do minimalne pobjede od 1-0 protiv Burnleyja na svom St. James' Parku. Wilson je zatresao mrežu u 40. minuti.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!