Sport

#nogomet

Liverpool se s četiri gola vratio na drugo mjesto Premiershipa

Liverpool se s četiri gola vratio na drugo mjesto Premiershipa
Liverpool FC

Nogometaši Liverpoola stigli su na drugo mjesto engleskog nogometnog prvenstva te se primakli vodećem Chelseaju na samo bod zaostatka uvjerljivom 4-0 (3-0) domaćom pobjedom protiv Southamptona u susretu 13. kola.

Liverpool je do pobjede s dva gola poveo Diogo Jota (2, 32), na 3-0 povisio je Thiago Alcantara (37), a konačni rezultat postavio je Van Dijk (52). Ovom pobjedom Liverpool je preskočio Manchester City, sada je drugi sa 28 bodova, jednim manje od Chelseaja koji će u nedjelju ugostiti Manchester United, a dva više od Cityja koji će također u nedjeju na svom terenu igrati protiv West Ham Uniteda.

Steven Gerrard ostvario je drugu pobjedu u svojoj drugoj utakmici na klupi Aston Ville svladavši na gostovanju Crystal Palace sa 2-1 (1-0). Targett (15) i McGinn (86) doveli su Villu do prednosti od 2-0, a poraz domaćih ublažio je Guehi (90+5). Ovom pobjedom Villa je bodovno dostigla Palace, oba sastava imaju po 16 bodova te se nalaze na 10. i 11. mjestu.

Ranije u subotu je Arsenal kao domaćin svladao Newcastle United sa 2-0 (0-0). Strijelci za "topnike" bili su Saka (56) i Martinelli (66). Ovom pobjedom peti Arsenal se bodovno poravnao s četvrtim West Ham Unitedom, oba sastava imaju po 23 boda. Newcastleu nije pomogla niti promjena trenera, i nakon 13 kola su na dnu ljestvice bez ijedne pobjede sa šest bodova, tri manje od pretposljednjeg Norwich Cityja, dok mu 17. Leeds United, koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak, bježi pet bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!